1. Home
  2.  |  
  3. GK for Exams  |  

GK questions and answers based on famous Indian Buddhist monasteries

22-DEC-2017 13:01
    Famous Indian Buddhist monasteries

    Although Buddhism originated in India, but according to census 2011, only 0.7% of the total population of India is of Buddhists. It has been observed that in various competitive examinations organized at central level or at state level, questions related to the famous Indian Buddhist monasteries are asked. So in this article we are presenting a General knowledge quiz based on famous Indian Buddhist monasteries.

    GK questions and answers based on famous Indian Buddhist monasteries

    1. Rumtek Monastery is located in which Indian state?
    A. Kerala
    B. Tamilnadu
    C. Sikkim
    D. Assam
    Ans. C
    2. Hemis Monastery is located in which Indian city?
    A. Gangtok
    B. Leh
    C. Srinagar
    D. Chamoli
    Ans. B
    3. In which Indian city Enchey Monastery is located?
    A. Guwahati
    B. Gangtok
    C. Agartala
    D. Mangalore
    Ans. B
    4. In which Indian city Dubdi Monastery is located?
    A. Cuttack
    B. Yuksom
    C. Bhubaneswar
    D. Hyderabad
    Ans. B
    5. Where is kartok Monastery situated?
    A. Bhuj
    B. Rajkot
    C. Yuksom
    D. Surat
    Ans. C
    6. Where is Tawang Monastery located?
    A. Kedarnath
    B. Tawang
    C. Haridwar
    D. Rishikesh
    Ans. B
    7. Thiksey Gompa Monastery is located in which Indian city?
    A. Nashik
    B. Mumbai
    C. Indore
    D. Leh
    Ans. D
    8. Namgyal Monastery is located in which Indian city?
    A. Ujjain
    B. Dharamsala
    C. Maihar
    D. Devas
    Ans. B
    9. Jokhang Monastery is situated in which Indian city?
    A. Varanasi
    B. Mathura
    C. Lhasa
    D. Gorakhpur
    Ans. C
    10. Mindrolling Monastery is situated in which Indian city?
    A. Leh
    B. Dehradun
    C. Bodhgaya
    D. Gangtok
    Ans. B
    GK questions and answers based on first in Indian Cinema


    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK