Jagran Josh Logo

Gk quiz based on hat-trick wickets taker in Test cricket

09-NOV-2017 11:42

    It is considered difficult to take hat-trick wickets in any format of cricket. For this, bowlers have to bowl with accurate line and length. In the history of Test cricket, 43 hat-trick wickets have been taken so far. In this article we are presenting a GK quiz based on the cricketers who have taken hat-trick wickets in Test cricket.

    hat trick wickets taker in test cricket

    Gk quiz based on hat-trick wickets taker in Test cricket

    1. Which player had taken first hat-trick in the history of Test cricket?
    A.
    Fred Spofforth (Australia)
    B. George Lehmann (England)
    C. Johnny Briggs (England)
    D. Jack Hearne (England)
    Ans. A
    2. First Englishman who had taken hat-trick wicket in Test cricket?
    A.
    Johnny Briggs
    B. George Lehmann
    C. Jack Hearne
    D. Billy Bates
    Ans. D
    3. First cricketer who had taken two hat-trick wickets in Test cricket?
    A.
    Jimmy Matthews (Australia)
    B. Hugh Trumble (Australia)
    C. Wasim Akram (Pakistan)
    D. Stuart Broad (Eng)
    Ans. B
    4. First cricketer who had taken hat-trick wickets in both innings of Test match?

    A. Jimmy Matthews (Australia)
    B. Maurice Allom (England)
    C. Hugh Trumble (Australia)
    D. Wasim Akram (Pakistan)
    Ans. A
    5. First player cricketer who had taken hat-trick wicket by combining both innings of Test match?
    A.
    Merv Hughes (Australia)
    B. Jermaine Lawson (Windies)
    C. Courtney Walsh (Windies)
    D. Peter Siddle (Australia)
    Ans. C
    6. Cricketer who had taken hat-trick wickets in their first three balls in a Test match?
    A.
    Matthew Hoggard (England)
    B. Rangana Herath (Sri Lanka)
    C. Irfan Pathan (India)
    D. Nuwan Zoysa (Sri Lanka)
    Ans. D
    7. Cricketer who had taken hat-trick wickets in the first over of a Test match?
    A.
    Alok Kapali (Bangladesh)
    B. James Franklin (New Zealand)
    C. Wasim Akram (Pakistan)
    D. Irfan Pathan (India)
    Ans. D
    8. First Indian cricketer who had taken hat-trick wicket in Test cricket?
    A.
    Irfan Pathan
    B. Harbhajan Singh
    C. Kapil Dev
    D. Anil Kumble
    Ans. B
    9. Cricketers who had taken hat-trick wickets in their first Test match?
    A.
    Fred Spofforth (Australia) and Billy Bates (England)
    B. Hugh Trumble (Australia) and Lance Gibbs (Windies)
    C. Damien Fleming (Australia), Courtney Walsh (Windies) and Shane Warne (Australia)
    D. Maurice Allom (England), Peter Patherick (New Zealand) and Damien Fleming (Australia)
    Ans. D
    10. Cricketers who had taken hat-trick wickets in their final Test match?
    A.
    Alok Kapali (Bangladesh) and Lance Gibbs (Windies)
    B. Glenn McGrath (Australia) and Wasim Akram (Pakistan)
    C. Darren Gough (England) and Dominic Cork (England)
    D. Hugh Trumble (Australia) and Geoff Griffin (South Africa)
    Ans. D
    Quiz on T-20 Cricket: Indian Premier League

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK