GK Quiz on Sports: Formula One

15-OCT-2018 15:46
    GK Quiz on Sports: Formula One

    Formula One (also Formula 1 or F1) is the highest class of single-seater auto racing sanctioned by the Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) and owned by the Formula One Group.

    1. Formula 1 sanctioned by which authority?

    A. FIA: Federation of International Automobile

    B. WMSA: World Motorsport Association

    C. AMS: Association of Motorsport Racing

    D. IFMS: International Federation of Motorsports

    Ans: A

    2. When was the first F1 race held?

    A. 1947

    B. 1950

    C. 1960

    D. 1955

    Ans: A

    3. Which year saw the inaugural season of Formula 1?

    A. 1950

    B. 1953

    C. 1960

    D. 1957

    Ans: A

    4. As of 2018, what is believed to be the global television audience of F1?

    A. 400million

    B. 300million

    C. 450million

    D. 425million

    Ans: D

    5. Which track held the first F1 race?

    A. Silverstone, Britain

    B. Buddha Circuit, India

    C. Albert Park, Australia

    D. Shanghai International Circuit, China

    Ans: A

    Gk quiz based on hat-trick wickets taker in Test cricket

    6. The winner of a F1 race receives how many points?

    A. 10

    B. 20

    C. 25

    D. 30

    Ans: C

    7. Which is the last position till which a Championship point is given?

    A. 5th

    B. 8th

    C. 10th

    D. 3rd

    Ans: C

    8. What does the Red Flag during a F1 race indicate?

    A. The race has been stopped

    B. There has been an accident up-ahead

    C. Safety car is out on track

    D. Someone has won the race

    Ans: A

    9. After finishing of a race, points are given to the… ?

    A. Driver

    B.  Race Team

    C.  Race Team and Driver

    D. Owners of the team

    Ans: C

    10. How many cars are allowed in track by any one race team?

    A. 1

    B. 2

    C. 3

    D. 4

    Ans: B

    GK Questions & Answers on General Sports: set 1

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK