1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz for MBA | October 15 to October 21

Oct 24, 2016 16:15 IST

    Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the October 15 to October 21 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

    1. Which Bank has received special award for excellence in MSME lending?

    a)

    b)  

    c)

    d)

    Answer: Option B

    2. Which country has inked deal with Indian Railways for running high-speed trains?

    a) Japan

    b) UK

    c) Germany

    d) China

    Answer: Option C

    3. Which Asset Management company has announced the appointment of Dhawal Dalal as the CIO - Fixed Income?

    a)

    b)

    c)

     

    d)  

    Answer: Option D

    4. Name the creative agency that has been appointed by NITI Aayog for running its campaigns?

    a) FCB-Ulka Advertising Ltd.

    b) McCann-Erickson India Ltd.

    c) Ogilvy & Mather Ltd.

    d) Thinkstr

    Answer: Option D

    5. Parag Milk Foods plans to open how many Gowardhan shopees by March 2017?

    a) 100-150

    b) 120-150

    c) 200-250

    d) 300-350

    Answer: Option B

    6. Which ministry has signed a MoU with Indian Railways to redevelop 100 railway stations on the lines of smart cities?

    a) Ministry of Urban Development

    b) Ministry of Road Transport and Highways, Shipping

    c) Ministry of Skill Development & Entrepreneurship

    d) Ministry of Railways

    Answer: Option A

    7. Which Indian Educational Institute proposed to set up a Centre for Advanced Automotive Research in collaboration with German-based Fraunhofer Gesellschaft?  

    a) IIT Delhi

    b) IIT Madras

    c) IIM Lucknow

    d) MDI Gurgaon

    Answer: Option B

    8. Government of which state has launched Kaushalya SETU (Self-Employment and Talent Utilisation) initiative?

    a) Bihar Government

    b) Maharashtra Government

    c) Haryana Government

    d) Uttar Pradesh Government

    Answer: Option B

    9. Name the species of animal which is soon going to be declared “Critically Endangered’ by International Union for Conservation of Nature?

    a)

    White-bellied heron

    b)

    Kashmir Stag

    c)

    Forest owlet

    d)

    Spoon-billed sandpiper

    Answer: Option B

    10. Which country had signed an agreement with India to produce Ka-226T helicopters jointly?


    Source: The Economic Times

    a) USA

    b) Japan

    c) Russia

    d) China

    Answer: Option C

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF