Jagran Josh Logo

General Knowledge Quiz For Kids

May 3, 2017 17:45 IST

    The Kids are very quick learner, but their learning attributes can only find out through the presentation in a fun and interesting way. Here, we are giving 10 General Knowledge Quiz for Kids to educate and test children about the amazing facts and information.

     

    GK Quiz for Kids

    1. Who was the first Indian to hold the post of Governor General in India?

    A. Dr. Rajendra Prasad

    B. Dr. K M Munshi

    C. C Rajagopalachari

    D. Annie Besant

    Ans: C  

    2. Who was the India’s first Deputy Prime Minister?

    A. Sardar Vallabhai Patel

    B. Morarji Desai

    C. Choudhary Charan Singh

    D. Jagjivan Ram

    Ans: A

    3. Who was India’s first woman Cabinet Minister?

    A. Dr. Vijayalakshmi Pandit

    B. Rajkumari Amrit Kaur

    C. Dr. Annie Besant

    D. Sheila Dixit

    Ans: B

    GK Quiz on T-20 Cricket: Indian Premier League

    4. Which British Governor continued in that position even after India became Independent?

    A. Sir Archibald Nye

    B. Sir Henry Knight

    C. Lord William Bentinck

    D. Warren hastings

    Ans:  A

    5. Who was the only Indian woman to become the president of the United Nations General Assembly?

    A. Indira Gandhi

    B. Reita Faria

    C. Vijaya Lakshmi Pandit

    D. None of the above

    Ans: C

    6. Who was the first Vice-Chairman of the Planning Commission?

    A. C.M Trivedi

    B. D.P Dhar

    C. Shankarrao Bhaurao Chavan

    D. V.T Krishnamachari

    Ans: D

    GK Questions and Answers on Guinness World Records

    7. Who was the first Indian woman to become a Governor of a state?

    A. Padmaja Naidu

    B. Sarojini Naidu

    C. Annie Besant

    D. Indira Gandhi

    Ans:  B

    8. The first Indian Commander-in-chief of free India was…

    A. Air Marshal S Mukherjee

    B. Gen. Rajendrasinhji

    C. General Cariappa

    D. Gen. Gopal Gurunath Bewoor

    Ans: C

    9. Who was India’s first President?

    A. C. Rajagopalchari

    B. Dr. Rajendra Prasad

    C. Pandit Jawaharlala Nehru

    D. Lord Mountbatten

    Ans:  B

    10. Who was the first Indian woman to be decorated with Bharat Ratna?

    A. Indira Gandhi

    B. Mother Teresa

    C. Aruna Asaf Ali

    D. M.S Subbulakshmi

    Ans:  A

    GK Quiz on:  Sports | Famous Personality | Day to Day Science

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF