Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Quiz for MBA | December 26 to December 31

Dec 30, 2016 15:44 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during December 26 to December 31.

    1. Who among the following has been appointed as the deputy governor of the Reserve Bank of India?

    a) Arundhati Bhattacharya

    b) Viral Acharya

    c) Satya Narayan

    d) Urjit Patel

    Answer: Option B

    2. In which state ‘DIGI DHAN MELA’ was held for the first time?

    a) Gurugram

    b) Chennai

    c) Amritsar

    d) Lucknow

    Answer: Option A

    3. Which Indian state will hold 2022 National Games?

    a) Meghalaya

    b) Delhi

    c) Raipur

    d) Hyderabad

    Answer: Option A

    4. Who among the following has been appointed as the lifetime presidents of Indian Olympic Association?

    a)  Suresh Kalmadi
    b)  Abhay Singh Chautala

    c) Both of the above

    d) None of the above

    Answer: Option C

    5. Which company will launch Digitally safe consumer campaign in India?

    a) Google

    b) Microsoft

    c) Intel

    d) IBM

    Answer: Option A

    6. Which Indian state is launching malaria control programme by the name of DAMAN?

    a) Odisha

    b) Kerala

    c) Delhi

    d) Assam

    Answer: Option A

    7. Which country has rejected India for ‘open sky’ offer that allows unlimited number of flights between the two countries?

    a) Bangladesh

    b) Pakistan

    c) Afghanistan

    d) Nepal

    Answer: Option D

    8. Which organization has launched its index called “Performance on Health Outcomes”?

    a) Ministry of health & family welfare

    b) AYUSH Department

    c) NITI Aayog

    d) Ministry of Women and Child Development

    Answer: Option C

    9. Who among the following will take an oath as the Lieutenant Governor of Delhi?
    a)  Anil Baijal
    b)  Najeeb Jung
    c)  Arvind Kejriwal

    d) None of the above

    Answer: Option A

    10. Who among the following is the author of the book “India-US relations in the age of Uncertainty: an uneasy courtship”?

    a) Partha S. Ghosh

    b) BM Jain

    c) Anuk Arudpragasam

    d) Harlan Coben

    Answer: Option B

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF