1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

GK Quiz for MBA | November 7 to November 11

Nov 16, 2016 15:22 IST

    1. Which personality was appointed as the brand ambassador of Switzerland tourism?

    a) Deepika Padukone

    b) Shah Rukh Khan

    c) Ranveer Singh

    d) Aishwairya Rai

    Answer: Option C

    2. Who has won the 2016 US Presidential Elections?

    a)  Hillary Clinton

    b)  Donald Trump

    c)  Gary Johnson

    d) None of these

    Answer: Option B

    3. The Reserve Bank of India recently notified withdrawal of legal tender of which denominations of Bank Notes?

    a) 50 and 100 rupees notes

    b) 100 and 500 rupees notes

    c) 50 and 1000 rupees notes

    d) 500 and 1000 rupees notes

    Answer: Option D

    4. Who has been appointed as the Executive Director of Reserve Bank of India in November 2016?

    a) M Rajeshwar Rao

    b) G Mahalingam

    c) Prashant Saran

    d) S Raman

    Answer: Option A

    5. Who is the author of the book titled “An Era of Darkness: The British Empire in India” that was recently released by released by the Vice President of India M. Hamid Ansari

    a)  Chetan Bhagat

    b)  Arundhati Roy

    c)  Sashi Tharoor

    d)  Vikram Seth

    Answer: Option C

    6. With which international financial institution Union Government recently signed loan agreement to improve Assam’s Power Distribution with

    a) World Bank

    b) IMF

    c) Asian Development Bank

    d) None of these

    Answer: Option C

    7. Which Indian state has launched Lakshya Bhagirathi campaign to complete the irrigation projects?  

    a) Goa

    b) Chhattisgarh

    c) Bihar

    d) Odisha

    Answer: Option B

    8. When is the World Diabetes Day observed globally every year?

    a) 14 November

    b) 14 January

    c) 14 December

    d) 14 February

    Answer: Option A

    9. Who of the following has been re-elected as the Director-General of the International Labour Organisation (ILO)?

    a)  Evan Williams

    b) Jack Dorsey

    c) Guy Ryder

    d) Adam Bain

    Answer: Option C

    10. Who has become the 1st India-American woman to be elected to the U.S. House of Representative?

    a)  Kamala Harris

    b)  Pramila Jayapal

    c)  Kiran Desai

    d) None of these

    Answer: Option D

    Also Take: Business Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more GK Quizzes regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

     

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF