1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

MBA Business Quiz from April 29 to May 05

May 5, 2017 16:51 IST

    The business quiz for MBA aspirants is a an interactive guide to aid you in your preparation of all the management entrance exams. It comprises of questions from various industry verticals and will also test you on your awareness about the taglines used by Indian brands and will carries questions on International organisations. We have also presented some questions on logo of famous brands for ou to guess. The current happenings in the week April 29, 2017 to May 05, 2017 in the business world are the prime focus of the quiz. Take the test and ascertain your Business IQ regarding the happenings taking place in the current week.

    1. How much loan has been approved by Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) for a power project in Andhra Pradesh?

    a) USD 200 million

    b) USD 160 million

    c) USD 350 million

    d) USD 180 million

    Answer: Option B  

    2. What is the expected growth rate of India as per the UN report?

    a) 7.1 percent

    b) 7.5 percent

    c) 7.2 percent

    d) 7.4 percent

    Answer: Option A

    3. Which Indian state has successfully auctioned its third limestone block, Kesla-II to Dalmia Cement?

    a) Chhattisgarh

    b) Jharkhand

    c) Rajasthan

    d) Madhya Pradesh

    Answer: Option A

    4. Which company has announced the new "Solve for India" initiative, especially for tier-2 cities such as Pune, Jaipur?

    a) IBM

    b) Google

    c) Microsoft

    d) None of these

    Answer: Option B

    5. Which FMCG brand has forayed in dairy segment with milk brand named as ‘Quaker Milk’?

    a) Dabur

    b) PepsiCo

    c) Himalaya

    d) Unilever

    Answer: Option B

    6. Which bank has initiated '811' service which is an app based on all-digital zero- balance account facility, which can be used to open account through PAN and Aadhaar verification?

    a) Axis Bank

    b) ICICI Bank

    c) SBI Bank

    d) Kotak Mahindra Bank

    Answer: Option D

    7. Which bank plans to make 600 villages digitally-enabled in 2017?  

    a) ICICI Bank

    b) HDFC Bank

    c) Axis Bank

    d) Karur Vysya Bank

    Answer: Option A

    8. Which company has appointed Soumen ("Sam") Ghosh as their managing director (MD)?

    a) Bharti Enterprises

    b) Reliance Capital

    c) Airtel

    d) Vodafone India

    Answer: Option A

    9. Name the place where Global fast-fashion retailer Zara opened its largest stand-alone highstreet store?

    a) Bangalore

    b) New Delhi

    c) Mumbai

    d) Kolkata

    Answer: Option C

    10. Which company has appointed former Cabinet secretary K M Chandrasekhar independent director on its board for five years?

    a) Tata Power

    b) Reliance Industries

    c) Aditya Birla Group

    d) Wipro

    Answer: Option A

    11. Name the place where Power and automation technology firm ABB has set up its global service centre for energy saving drives?

    a) Kolkata

    b) Bengaluru

    c) Lucknow

    d) Punjab

    Answer: Option B  

    12. For which disease Drug firm Hetero has received nod from the regulator DCGI?

    a) AIDS

    b) Hepatitis C

    c) Malaria

    d) Hemorrhoids

    Answer: Option B

    13. Guess the logo! There are 4 options provided for the logo. Pick and choose the correct one.

    BUSINESS QUIZ FOR MBA

    a) UNICEF

    b) WHO

    c) ILO

    d) UNCTAD

    Answer: Option B

    14. Guess the logo! There are 4 options provided for the logo. Pick and choose the correct one.

    MBA BUSINESS QUIZ

    a) UNICEF

    b) WHO

    c) ILO

    d) UNCTAD

    Answer: Option A

    15. Which private sector bank is ready with a Unified Payments Interface (UPI) app and has also tied up with digital payments company Freecharge for it?

    MBA BUSINESS QUIZ

    a) WHO

    b) UNICEF

    c) UN

    d) UNIDO

    Answer: Option C

    16. ‘BORN TOUGH’ is the tagline of which brand?

    a) CEAT tyres

    b) Scorpio Car

    c) Dhara Ghee

    d) Gillette

    Answer: Option A

    17. Guess the brand which has this tagline “The Best a man can get”?  

    a) CEAT tyres

    b) Scorpio Car

    c) Dhara Ghee

    d) Gillette

    Answer: Option D

    18. Which among the following brands has this tagline “The power of dreams”?

    a) Honda

    b) Hyundai

    c) Tata Motors

    d) Maruti Suzuki

    Answer: Option A

    19. Which among the following brands has this tagline “Connecting people”?

    a) Motorola

    b) Nokia

    c) HTC

    d) iPhone

    Answer: Option B

    20. Which among the following brands has this tagline “Experience Change”?

    a) Whirlpool

    b) Kelvinator

    c) LG 

    d) Videocon

    Answer: Option D

    21. What is the full form of HBO?

    a) Home Box Office

    b) House Box Office

    c) Home Blue Opener

    d) Hot Box Office

    Answer: Option A

    22. Who is the founder of KFC?

    a) Ray Kroc

    b) Colonel Sanders

    c) Caleb Bradham

    d) William Lever

    Answer: Option B

    23. Who is the founder of McDonalds?

    a) Ray Kroc

    b) Colonel Sanders

    c) Caleb Bradham

    d) William Lever

    Answer: Option A

    24. Where is the headquarter of United Nations Childrens' Fund (UNICEF)?

    a) New York, USA

    b) Paris, France

    c) Vienna, Austria

    d) Washington DC, USA

    Answer: Option A

    25. Where is headquarter of Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) located?

    a) New York, USA

    b) Paris, France

    c) Vienna, Austria

    d) Washington DC, USA

    Answer: Option B

    26. Where is headquarter of Amnesty International located?

    a) London

    b) Vienna, Austria

    c) Washington DC, USA

    d) New York, USA

    Answer: Option A

    27. When was Association of South East Asian Nations (ASEAN) formed?  

    a) 1967

    b) 1965

    c) 1950

    d) 1987

    Answer: Option A

    28. Which of the following is not a part of ASEAN group?

    a) Malaysia

    b) Singapore

    c) India

    d) Thailand

    Answer: Option C

    29. Where is the headquarter of World Health Organisation located?

    a) Geneva, Switzerland

    b) Gland, Switzerland

    c) Zurich, Switzerland

    d) None of these

    Answer: Option A

    30. Who is the president of IMF?

    a) Dominique Strauss-Kahn

    b) Peter Thomson

    c)  Christine Lagarde

    d) Margaret Chan

    Answer: Option C

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    You can also download our free PDF to read and practise all the important GK and current affair questions for MAY 2017. All you need to do is click on the link provided below and download the free eBook.

    MBA General Awareness Study Material: May 2017

    Kindly ‘Subscribe’ with us for practicing weekly Business Quiz and update your business quotient with latest happenings in the corporate world.

     


    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF