Jagran Josh Logo

GK Questions and Answers based on most sixes in cricket

27-DEC-2017 17:55
    Most sixes in Cricket

    In this article we are giving a set of 10 questions based on the players who have scored most sixes in cricket. For the convenience of the participants, in this set answers are also given along with the questions. These questions are very useful for various examinations as well as cricket lovers.

    GK Questions and Answers based on most sixes in cricket

    1. Which cricketer has recorded maximum sixes in international cricket?
    A. Sanath Jayasuriya
    B. Chris Gayle
    C. Sachin Tendulkar
    D. Shahid Afridi
    Ans. D
    2. Which Indian cricketer has recorded maximum sixes in international cricket?

    A. Yuvraj Singh
    B. Sachin Tendulkar
    C. Virender Sehwag
    D. Mahendra Singh Dhoni
    Ans. D
    3. Which Sri Lankan cricketer has recorded maximum sixes in international cricket?
    A. Tillakaratne Dilshan
    B. Kumar Sangakkara
    C. Sanath Jayasuriya
    D. Mahela Jayawardene
    Ans. C
    4. Which South African cricketer has recorded maximum sixes in international cricket?

    A. Jacques Kallis
    B. Lance Klusener
    C. JP Duminy
    D. AB de Villiers
    Ans. D
    5. Number of sixes recorded by Sachin Tendulkar in international cricket?

    A. 375
    B. 300
    C. 260
    D. 264
    Ans. D
    6. Which Australian cricketer has recorded maximum sixes in international cricket?
    A. Ricky Ponting
    B. Matthew Hayden
    C. Adam Gilchrist
    D. Shane Watson
    Ans. C
    7. Which Windies cricketer has recorded maximum sixes in international cricket?
    A. Viv Richards
    B. Brian Lara
    C. Chris Gayle
    D. Kieron Pollard
    Ans. C
    8. Which New Zealand cricketer has recorded maximum sixes in international cricket?
    A.
    Martin Guptill
    B. Martin Crow
    C. Chris Cairns
    D. Brendon McCullum
    Ans. D
    9. Who cricketer has recorded maximum sixes in Test cricket?
    A. Adam Gilchrist
    B. Brendon McCullum
    C. Chris Gayle
    D. Jack Kallis
    Ans. B
    10. Which cricketers have recorded more than 100 sixes in Test cricket?
    A.
    Brendon McCullum and Chris Cranes
    B. Brendon McCullum and Jacques Kallis
    C. Brendon McCullum and Chris Gayle
    D. Brendon McCullum and Adam Gilchrist
    Ans. D
    GK questions and answers based on significant Cricket records

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK