GK questions and answers based on organizations related to Environment protection

29-DEC-2017 16:19
    GK quiz on Environmental Protection

    At present, the whole world is battling with global warming and various types of pollution, whose effect is visible on humans and animals as well as on nature. Therefore, for the protection of environment, at the global level many organizations are established and various programs have been organized. In this article, we are presenting a general knowledge quiz based on organizations related to Environment protection, which are beneficial for candidates preparing for various examinations.

    GK questions and answers based on organizations related to Environment protection

    1. When did Inter-governmental Panel on Climate Change (IPCC) be established?
    A. 1980
    B. 1982
    C. 1988
    D. 1990
    Ans. C
    2. When did United Nations Environment Program (UNEP) begin?
    A.
    1948
    B. 1972
    C. 1975
    D. 1980
    Ans. B
    3. Where is the headquarters of Inter-Governmental Panel on Climate Change (IPCC)?
    A. Nairobi, Kenya
    B. Geneva, Switzerland
    C. Gland, Switzerland
    D. California
    Ans. B
    4. When was World Wildlife Fund (WWF) established?
    A. 1945
    B. 1961
    C. 1965
    D. 1971
    Ans. B
    5. When was Global Footprint Network (GFN) established?
    A. 1998
    B. 2000
    C. 2003
    D. 2004
    Ans. C
    6. In which year Earth Hour Programme was begin?
    A. 2000
    B. 2007
    C. 2010
    D. 2011
    Ans. B
    7. In which year Earth Day was begin, which celebrated at 22nd April every year?
    A. 1960.
    B. 1965
    C. 1970
    D. 1972
    Ans. C
    8. When did World Nature Organization (WNO) be established?
    A. 2000
    B. 2010
    C. 2012
    D. 2014
    Ans. D
    9. When did organization of the Global Environment Facility (GEF) be established?
    A. 1990
    B. 1991
    C. 1992
    D. 1995
    Ans. C
    10. When did Global Green Development Institute (GGGI) be established?
    A.
    2000
    B. 2010
    C. 2012
    D. 2014
    Ans. B
    GK Questions and Answers based on environmental days

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK