Jagran Josh Logo
  1. Home
  2.  |  
  3. GK for Exams

GK Questions and Answers based on environmental days

27-DEC-2017 16:42
    Important Environmental Days

    In various central level or state level competitive examinations many questions are asked which based on environmental events. Therefore, in this article, we are presenting a General knowledge quiz based on environmental days.

    GK Questions and Answers based on environmental days

    1. World Wildlife Day is celebrated at:
    A. 25th January
    B. 2nd February
    C. 27th February
    D. 3rd March
    Ans. D
    2. World Forestry Day is celebrated at:
    A. 20th March
    B. 21th March
    C. 24th March
    D. 1st April
    Ans. B
    3. World Meteorological Day is celebrated at:
    A.
    22nd March
    B. 23rd March
    C. 2nd April
    D. 5th April
    Ans. B
    4. World Biodiversity Day is celebrated at:
    A. 25th March
    B. 22nd May
    C. 7th April
    D. 10th April
    Ans. B
    5. World Turtle Day is celebrated at:
    A. 1st May
    B. 11th May
    C. 23rd May
    D. 25th May
    Ans. C
    6. World Ocean Day is celebrated at:
    A.
    5th June
    B. 8th June
    C. 10th June
    D. 21st June
    Ans. B
    7. International Tiger Day is celebrated at:
    A.
    1st July
    B. 5th July
    C. 10th July
    D. 29th July
    Ans. D
    8. World elephant day is celebrated at:
    A.
    1st August
    B. 5th August
    C. 12th August
    D. 15th August
    Ans. C
    9. World creature day is celebrated at:
    A.
    1st October
    B. 2nd October
    C. 4th October
    D. 10th October
    Ans. C
    10. World Toilet Day is celebrated at:

    A. 1st November
    B. 4th November
    C. 11th November
    D. 19th November
    Ans. D
    GK Questions and Answers on the conservation of Biodiversity

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK