Search

GK Questions and Answers on Richest persons in the world

The prestigious Forbes magazine's estimation says that the world has around 2,095 billionaires by March 18, 2020. The total net worth of the world's all billionaires is $8 trillion.
Jul 15, 2020 15:05 IST
facebook Iconfacebook Iconfacebook Icon
GK Questions and Answers on Richest persons in the world
GK Questions and Answers on Richest persons in the world

Mukesh Ambani of India is the richest person in the Asia continent. Now read this article to solve a GK quiz on the richest persons in the world.

1. Who is the richest person in the world in July 2020?

(a) Jeff Bezos 
(b) Jack ma
(c) Bill Gates
(d) Warren Buffett

Answer: -a

Explanation:-  Jeff Bezos (Amazon) is the richest person in the world in FY 2020. Currently, the net worth of Bezos is $183.9.

2. Who is the richest man in China in July 2020?
(a) Ma Huateng
(b) Jack Ma
(c) Hui Ka Yan
(d) He Xiangjian
Answer:- a

Explanation:- Ma Huateng is the richest man in China. He is the founder and CEO of Tencent. His net worth is $58 billion in July 2020.

3. Which country has the most number of billionaires in the world?

(a) India
(b) China 
(c) USA
(d) United Kingdom

Answer:- c

Explanation:- USA has the highest number of billionaires worldwide which is 614 while China has 388 billionaires up to July 2020.

4. How many billionaires in India?

(a) 120
(b) 102
(c) 230
(d) 77

Answer:-b

Explanation:- India has 102 billionaires which is the fourth highest number in the world. Germany has 107 billionaires.

5. Who is the richest person in the Asian continent?

(a) Jack Ma
(b) Ma Huateng
(c) Mukesh Ambani
(d) Anil Ambani

Answer:-c

Explanation:- Mukesh Ambani is the richest person in the Asian continent. His net worth was around 72 billion dollars in July 2020. Mr. Ma Huateng of China is the second most rich person in the Asian Continent.

6. How many billionaires are there in the world 2020?
(a)1000
(b)1930
(c) 2095
(d) 2560
Answer:-c 

Explanation:-Forbes named 2,095 billionaires worldwide by March 18, 2020. The total net worth of the world's all billionaires is $8 trillion.

7. Which of the following option is not matched correctly?

(a) Larry Page: Google
(b) Warren Buffett: Berkshire Hathaway
(c) Elon Musk: Tesla motors
(d) Larry Ellison: Facebook

Answer:- d

Explanation:- Larry Ellison (United States) is a business magnate, investor, and co-founder and the executive chairman and chief technology officer of Oracle Corporation. His net worth is $73.2 billion in July 2020.

8. Berkshire Hathaway is .............

(a) Only a Sports equipment manufacturing company
(b) Only a Search Engine
(c) Only an Automobile company
(d) A holding company of a multitude of businesses
Answer:-d
Explanation:- Berkshire Hathaway is an American holding company based in Omaha, Nebraska ( United States). It serves as an investment vehicle for Warren Buffett. Berkshire Hathaway a holding company of multitude businesses, including GEICO and Fruit of the Loom.

9. Who is the youngest billionaire in the Forbes top 20 richest list?

(a) Mukesh Ambani
(b) Mark Zuckerberg
(c) Elon Musk
(d) Larry Page

Answer:-b

Explanation:- Mr. Mark Zuckerberg is the youngest billionaire in the top 20 list. At the age of just 36, Zuckerberg's net worth is $88 billion and he ranks at number 4 in the world.

10. Which of the following statement is not correct?
(a) Mukesh Ambani is the only Asian in the list of top 14 billionaires in the world.
(b) Jim Walton is related to Walmart company
(c) Ma Huateng is the richest man in Japan
(d)Amancio Ortega belongs to Zara

Answer:-c

Explanation:- Ma Huateng is the richest man in China not in Japan. He is the founder and CEO of Tencent. His net worth is $58 billion in July 2020.

Labour Laws in India: GK Questions and Answers

GK Questions and Answers on Global Reports 2020

 

Related Categories