GK Questions and Answers on Rivers of India Set V

GK Questions and Answers on Rivers of India Set V, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that is made as per latest examination pattern of UPSC (IAS,IPS, IES,IFS, CDS, NDA), State-PSC, SSC, Railways and other competitive examinations.
Created On: Jun 1, 2016 11:50 IST

GK Questions and Answers on Rivers of India Set V, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that is made as per latest examination pattern of UPSC (IAS,IPS, IES,IFS,CDS, NDA), State-PSC, SSC, Railways and other competitive examinations.

1. Which of the following is not a perennial river?

A. Ganga

B. Indus

C. Brahmputra

D. Narmada

2. Which of the following river is the longest tributary of Ganga?

A. Alaknanda

B. Ramganga

C. Yamuna

D. Kosi

3. Gomti river originates from which of the following place?

A. Pilibhit

B. Lucknow

C. Betul

D. Amarkantak

4. Famous Lucknow city is situated on which river?

A. Ganga

B. Yamuna

C. Gomti

D. Gandak

5. In which year Indus water treaty was signed between India and Pakistan?

A. 1962

B. 1960

C. 1964

D. 1970

6. In which year Ganga water treaty was signed between India and Bangladesh?

A. 1986

B. 1980

C. 1970

D. 1990

7. Which of the following river is the longest peninsular river?

A. Mahanadi

B. Godavari

C. Krishna

D. Tapti

8. Which of the following is not a tributary of Godavari river?

A. Pranahita

B. Indravati

C. Purna

D. Damodar

9. River krishna originates from which place?

A. Mahabaleshwar

B. Amarkantak

C. Betul

D. Mansarovar

10. Shivasamudram Fall is found in the course of which of the following river?

A. Mahanadi

B. Chenab

C. Cauvery

D. Krishna

Question No.

Answer

1.

D

2.

C

3.

A

4.

C

5.

B

6.

A

7.

B

8.

D

9.

A

10.

C

Related Categories