Jagran Josh Logo

GK Questions and Answers on the Novel's and Literature's

20-FEB-2017 19:14

    Literature is a mirror of society and devotees poses the creative writing of recognized artistic value. In other words, it is an art form, or any single writing deemed to have artistic or intellectual value, often due to deploying language in ways that differ from ordinary usage. Here, we are giving ‘GK Questions and Answers on the Novels and Literatures’ which will be helpful in the preparation of competitive examinations like UPSC State Services, Banking, IBPS, SBI, SSC, Railways etc.

    1. Who wrote the crime novel "Ten Little Niggers"?

    A. Sir Arthur Conan Doyle

    B. Irvine Welsh

    C. Agatha Christie

    D. Emile Zola

    Ans. C

    2. Who wrote the famous book, "Who wants to be millionaire"?

    A. Vikram Seth

    B. Chetan Bhagat

    C. Agatha Christie

    D. D.Emile Zola

    Ans. C

    3. What is the other pen name of Munshi Premchand?

    A. Nawab Rai

    B. Dhanpat Das

    C. Gopal Sharma

    D. Prem Das

    Ans. A

    4. Who is the author of the book 'Shadow Lines'?

    A. Vikram Seth

    B. R. K. Narayan

    C. Amitav Gosh

    D. Rohington Mistry

    Ans. C

    5. Who wrote the famous novel 'Anandmath'?

    A. Rabindranath Tagore

    B. Bankim Chandra Chatterjee

    C. Sarat Chandra Chatterjee

    D. None of the above

    Ans. B

    6. The Autography of an Unknown Indian' is written by:

    A. Vikram Seth

    B. V.S. Naipaul

    C. Nirad C. Chaudhury

    D. None of the above

    Ans. C

    7. The Argumentative Indian is written by:

    A. V.S. Naipaul

    B. Rohington Mistry

    C. Prof. Amartya Sen

    D. Amitav Gosh

    Ans. C

    8. Whose autobiography is known as 'The Story of My Experiments with Truth'?

    A. Pandit Nehru

    B. M. K. Gandhi

    C. J. C. Bose

    D. None of the above

    Ans. B

    9. Who wrote the book, “One night at Call Centre"

    A. Rohington Mistry

    B. Salman Rushdie

    C. Chetan Bhagat

    D. Vikram Seth

    Ans. B

    10. For which of the following books, Salmaan Rushdie won the Booker Prize?

    A. Satanic Verses

    B. Midnight's Children

    C. Fury

    D. Shalimaar the Clown

    Ans. B

    In the above GK Questions and Answers will give quick revision for the upcoming examination on the questions related to the literature and the novel.

    More Quizzes on our Indian Literature

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK