Search

GK Quiz on Astronomy Set II

GK Quiz on Astronomy Set II, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations.
Mar 13, 2019 12:20 IST
facebook Iconfacebook Iconfacebook Icon
GK Quiz on Astronomy Set II
GK Quiz on Astronomy Set II

GK Quiz on Astronomy Set II, in this set you will find repository of 10 Multiple Choice Questions that will help you to attune and equipped for different competitive examinations.

1. The planet whose density is less than water and on keeping in the water it will start to float:

A. Mercury

B. Venus

C. Saturn

D. Mars

Ans:  C

2. The jet aircrafts fly very easily and smoothly in the lower stratosphere. What could be the appropriate explanation?

I. There are no clouds or water vapour in the lower stratosphere.

II. There is no vertical wind in the lower stratosphere

Which of the statements given above is/ are correct in this context?

A. I only

B. II only

C. Both I and II

D. Neither I nor II

Ans: C

3. Which is the nearest of the sun?

A. Beta centaury

B. Alpha centaury

C. Gamma centaury

D. Proxima centaury

Ans: D

4. The planet Neptune was discovered by:

A. Galley

B. Galileo

C. Kepler

D. Newton

Ans: A

5. Which of the following is the nearest planet from the Sun?

A. Mercury

B. Venus

C. Earth

D. Mars

Ans: A

GK Questions and Answers on New Technology

6. The smallest planet of the solar system:

A. Saturn

B. Jupiter

C. Neptune

D. Uranus

Ans: A

7. Which of the following is not a planet of solar system?

A. Mercury

B. Florida

C. Venus

D. Saturn

Ans: B

8. Which one of the following stars is the nearest star from the earth?

A. Pole Star

B. Comet

C. Sun

D. Asteroid

Ans: C

9. The small groups of planetary pieces which are confined and revolving between Mars and Jupiter are called:

A. Meteors

B. Comet

C. Celestial bodies

D. Asteroids

Ans: D

10. Halley's comet completes one revolution around the sun in:

A. 40 years

B. 46 years

C. 60 years

D. 76 years

Ans: D

1000+ GK Question and Answers on General Science