GK Quiz on Sports: Lawn Tennis Set II

GK Quiz on ‘Lawn Tennis’ Set II based on the new trend of mixing traditional and untraditional questions that attune and equipped in different competitive examination.
Created On: Apr 3, 2019 15:27 IST
Modified On: Apr 3, 2019 15:24 IST
GK Quiz on Sports: Lawn Tennis Set II
GK Quiz on Sports: Lawn Tennis Set II

Tennis is a racket sport that can be played individually against a single opponent (singles) or between two teams of two players each (doubles).

1. When and where was the International Tennis Federation Formed (ITF)?

A. 1 May 1913 France ii

B. 1 March 1913 Paris

C. 2 May 1913 Wimbledon

D. 5 May 1920 Spain

Ans: B

2. When was the First Wimbledon held?

A. 20 July 1877

B. 19 July 1877

C. 1 July 1870

D. 19 July 1870

Ans: A

3. Who was the first Bingles winner of Wimbledon?

A. William Marshal

B. Spencer Gore

C. Althea Gibson

D. None of these

Ans: A

4. Roger Federer has won how many Grand Slams?

A. 15

B. 17

C. 18

D. 19

Ans: B

5. As of 1-11-15 who was World No. 1?

A. Roger Federer

B. Novak Djokivic

C. Rafael Nadal

D. Wilfried- Tsonga

Ans: B

GK Quiz on Sports: Hockey

6. The famous Indian Express was a team of?

A. Leander Paes and Mahesh Bhupati

B. Mahesh Bhupatiand RohanBoppana

C. Leander Paes and Yuki Bhambri

D. Yuki Bhambri and RohanBoppana

Ans: A

7. Which of the following terms is used in the game of Lawn Tennis?

A. Deuce

B. Jockey

C. Punter

D. Scoop

Ans: A

8. Which of the following terms is not used in the game of Lawn Tennis?

A. Ace

B. Back hand drive

C. Gambit

D. Smash

Ans: C

9. Maria Sharapova won the Wimbledon in the year?

A. 2005

B. 2006

C. 2004

D. 2003

Ans: C

10. Who among the following has won the women's singles title of the WTA Finals?

A. Helen Wills Moody

B. Margaret Court

C. Serena Williams

D. Steffi Graf

Ans: C

GK Quiz on Sports: Formula One

 

Related Categories