GK Quiz on Sports: Football Set 1

Sep 28, 2018, 12:11 IST

Football is a family of team sports that involve, to varying degrees, kicking a ball with a foot to score a goal. In this article, we are giving 10 GK Quiz on Sports-Football Set 1, which is very useful for the competitive examinations like UPSC-prelims, SSC, State Services, NDA, CDS, and Railways etc.

GK Quiz on Sports: Football Set 1
GK Quiz on Sports: Football Set 1

Football is a family of team sports that involve, to varying degrees, kicking a ball with a foot to score a goal. England invented a game of running around kicking a ball in the mid-19th century (although the Chinese claim to have played a version centuries earlier). They called it “football,” not because the ball is played with the feet, but because the game is played on foot rather on horseback.

1. Which is the governing body of Football Federations from around the world?

A. FIFA: Federation of International Football Federations

B. IFA: International Football Federations

C. UIFA: Union International Football Federations

D. FIFF: Federation of International Football Federations

Ans: A

2. Which is the governing body of Football Federations from Europe?

A. UEFA: Union of European Football Associations

B. EFA: European Football Association

C. UFA(E): Union of Football Association (Europe)

D. FFE: Football Federation of Europe

Ans: A

3. Champions League played in Europe is organised and managed by which Organisation?

A. FIFA

B. UEFA

C. CONCAF

D. FA

Ans: B

4. World of 2014 was won by which National Team?

A. Germany

B. France

C. Argentina

D. Spain

Ans: A

GK Questions & Answers on Indian Cricket Stadiums

5. Which team failed to defend its World Cup title in the World  Cup of 2014

A. Spain

B. Germany

C. Portugal

D. Argentina

Ans: A

6. Who scored the winning goal of World Cup 2014?

A. Mario Gotze

B. Lionel Messi

C. Cristiano Ronaldo

D. Arjen Robben

Ans: A

7. Who was given the Puskas Award of 2014?

A. James Rodrigez

B. Thomas Muller

C. Cristiano Ronaldo

D. Rademeal Falcao

Ans: A

GK Questions & Answers on General Sports: set 1

8. Who won the BallonD’or of 2014?

A. Cristiano Ronaldo

B. Lionel Messi

C. Kun Aguero

D. Angel Di Maria

Ans: A

9. Who was the top scorer of World Cup 2014?

A. Thomas Muller

B. Lionel Messi

C. Cristiano Ronaldo

D. Moroslav Klose

Ans: A

10. Which player holds the record for most goals in World Cup Finals?

A. MoroslavKlose

B. Ronaldo “firimino’

C. Lionel Messi

D. Cristiano Ronaldo

Ans: A

GK Questions & Answers on Olympic Games

Jagranjosh
Jagranjosh

Education Desk

Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

... Read More

Get here current GK and GK quiz questions in English and Hindi for India, World, Sports and Competitive exam preparation. Download the Jagran Josh Current Affairs App.

Trending

Latest Education News