1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz for MBA | November 12 to November 18

Nov 18, 2016 12:35 IST

    Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for November 12 to November 18 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

    1. Which company has launched the photo scanning app named PhotoScan?

    a)

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option C

    2. Which ministry has organized an exhibition at India International Trade Fair (2016) to exhibit and promote artisans from minority communities?

    a) Ministry of Human Resource Department

    b) Ministry of Minority Affairs

    c) Ministry of Agriculture and Farmers Welfare

    d) Ministry of Commerce and Industry

    Answer: Option B

    3. Which Company has topped the SBI’s list of willful defaulters?

    a)  

    b)  

    c)  

    d)  

    Answer: Option B

    4. Name the person who has recently replaced Cyrus Mistry as the Chairman of Tata Global Beverages?

    a) Ratan Tata

    b) Lalit Modi

    c) Harish Bhat

    d) None of the above

    Answer: Option C

    5. Which country has announced two financial projects with India (worth 95 million US dollars) as part of its efforts to continue the global transition to zero-and-low carbon energy sources?

    a) Russia

    b) Canada

    c) USA

    d) Japan

    Answer: Option C

    6. Reuven Rivlin has recently visited India and was the first President of a nation to visit India in two decades. Can you guess the country to which he belongs?

    a) Afghanistan

    b) Lebanon

    c) Seychelles

    d) Israel

    Answer: Option D

    7. Name the Indian state that has become the first state to adopt a resolution welcoming the demonetization of high-value currency notes.  

    a) Chhattisgarh

    b) Bihar

    c) Delhi

    d) Tamil Nadu

    Answer: Option A

    8. Which country has signed an executive order removing Russia’s signature from the International Criminal Court’s founding treaty?

    a) United Kingdom (UK)

    b) Russia

    c) Brazil

    d) China

    Answer: Option B

    9. What is the newly launched toll-free helpline number for Unique Identification Authority of India?

    a) 2016

    b) 1947

    c) 2000

    d) 2020

    Answer: Option B

    10. Which Indian state has been named as the ‘Breast Cancer Capital’ of India recently?

    a) Thiruvananthapuram

    b) Kolkata

    c) Mumbai

    d) Hyderabad

    Answer: Option A

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF