1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz for MBA | October 22 to October 31

Nov 2, 2016 15:10 IST

    1. Tata Steel has partnered with the government of which nation after receiving an investment C$175 million in equity and debt from Government?

    a) Canadian government

    b) Quebec government

    c) Cuba government

    d) Russian government

    Answer: Option B

    2. Name the Indian state with which NDMC has signed an MoU for exploration of various minerals?

    a) Madhya Pradesh

    b) Odisha

    c) Jharkhand

    d) Tamil Nadu

    Answer: Option A

    3. Who of the following Indian batsman has been tapped by CEAT for a four-year endorsement deal?

    a) Mahendra Singh Dhoni

    b) Virat Kohli

    c) Ajinkya Rahane

    d) Shikhar Dhawan

    Answer: Option C

    4. Name the organization with which MMTC has launched a drive to spread awareness about Indian Gold Coin?

    a) Bureau of Indian Standards

    b) World Gold Council

    c) The Gold Standard Foundation

    d) Ashoka India

    Answer: Option B

    5. Who has been named as GSMA chairman for a two-year term from January 2017 to December 2018?
    a)  Sunil Mittal
    b)  Mukesh Ambani
    c)  Kumar Mangalam Birla
    d)  Ratan Tata

    Answer: Option A

    6. Who among the following has acquired Britannica’s Indian curriculum business?

    a) Cisco Systems

    b) Saba Software

    c) NIIT

    d) Navneet Education Ltd

    Answer: Option D

    7. Which technology giant has launched its first full-scale Cybersecurity Engagement Center (CSEC) in India?  
    a)
    b)
    c)
    d)

    Answer: Option A

    8. What rank has been secured by India in World Bank’s ease of doing business index for the year 2017?

    a) 140th

    b) 130th

    c) 125th

    d) 100th

    Answer: Option B

    9. Name the Indian states that have jointly topped the Ease of Doing Business Reforms Ranking 2015-16?

    a) Andhra Pradesh and Karnataka

    b) Andhra Pradesh and Tamil Nadu

    c) Andhra Pradesh and Talengana

    d) Andhra Pradesh and Kerala

    Answer: Option C

    10. Name the country with which European Union (EU) has signed Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)?

    a) United States of America

    b) Canada

    c) United Kingdom

    d) India

    Answer: Option B

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF