GK Questions for MBA: 13th August to 19th August

Aug 19, 2016, 14:44 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 30th July to 05th August July.

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 30th July to 05th August July.

Usain Bolt won gold in men’s 100-metre final at the Rio Olympics. He belongs to which country?

Source: edition.cnn.com

(a)  USA

(b)  Jamaica

(c)   Puerto Rico

(d)   Brazil

Answer: Option B

1.  Which city is hosting the SAARC Youth Parliamentarians Conference on Peace and Harmony for Development 2016?

(a)  Islamabad

(b)  New Delhi

(c)   Beijing

(d)  Colombo

Answer: Option A

2.  Name the person who bagged the APJ Abdul Kalam Award for meritorious services in the Higher Education Department of Tamil Nadu?

(a)

   Kalpana Chawla

(b)

   RB Udhayakumar

(c)

   P Shanmugam

(d)

   Nita Ambani

Answer: Option C

4. Which of the following Indian organizations has called for restarting negotiations for India's Free Trade Agreements with UK and European Union (EU)?

(a)

  RBI

(b)

   FICCI

(c)

   NABARD

(d)

   SEBI

Answer: Option C

5. Which temple in India frequented by the rich and powerful among other devotees, has opened a demat account to help followers donate equity shares and other securities?

(a)

   Konark Sun Temple

(b)

   Baidyanath Temple

(c)

   Ramanathaswamy Temple

(d)

   Shree Siddhivinayak Ganapati Temple

Answer: Option D

6. Name the Mobile payments company, which has announced the partnership with IRCTC's app for power e-cash payments on IRCTC's e-catering app, Food on Track.

(a)

(b)

(c)

(d) None of the above

Answer: Option B

7. The Rajya Sabha has overwhelmingly passed the ______________ Constitution Amendment Bill, 2014 to facilitate rollout of the Goods and Services Tax (GST) in the country.

(a) 145TH

(b) 122ND

(c) 152ND

(d) 132TH

Answer: Option B

8.  Which of the following Institutions and Apollo Medskills has launched a certificate programme in general management for healthcare professionals?

(a)

   IIM A

(b)

   IIM B

(c)

   IIM C

(d)

   IIM L

Answer: Option B

9. Which State Government approved 33 percent reservation to women in urban local bodies?

(a) ASSAM

(b) TRIPURA

(c) DELHI

(d) NAGALAND

Answer: Option D

10. As per the CSO data, the Consumer Price Inflation for July 2016 rose to:

(a) 6.07%

(b) 4.50%

(c) 3.82%

(d) 5.5%

Answer: Option A

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News