GK Questions for MBA: 22nd October to 31st October

Nov 2, 2016, 15:25 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 22nd October to 31st October.

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 22nd October to 31st October.

1. Which country has formally announced its separation from the United States recently?

a) China

b) Pakistan

c) India

d) Philippines

Answer: Option D

2. What was the theme of the 2016 World Osteoporosis Day?

a) Love Your Bones: Protect Your Future

b) Real Men Build Their Strength From Within

c) Serve up Bone Strength

d) Stop at One: Make your First Break your Last

Answer: Option A

3. Which country recently passed a law banning the sale, import and production of alcohol?

a) Iran

b) Iraq

c) Pakistan

d) Afghanistan

Answer: Option B

4. Which personality was selected for the Yash Bharti Awards 2016?

a)

Naseeruddin Shah

b)

Nawazuddin Siddiqui

c)

Salman Khan

d)

Irfan Khan

Answer: Option A

5. Who of the following was sacked as the chairman of Tata group?

a)

Cyrus Mistry

b)

Amit Chandra

c)

Ratan Tata

d)

Venu Srinivasan

Answer: Option A

6. Who of the following won the 2016 Man Booker Prize?

a) Madeleine Thien (Canada)

b) Paul Beatty (US)

c) Deborah Levy (UK)

d) Graeme Macrae Burnet (UK)

Answer: Option B

7. What was the theme of India’s first National Ayurveda Day which was celebrated on 28 October 2016?

a) Ayurveda Controls Diabetes and Chronic Disease

b) Prevention and Control of Diabetes through Ayurveda

c) Ayurveda is Life

d) None of the above

Answer: Option B

8. Name the country that topped the list of 2016 Global Gender Gap Report that was released by World Economic Forum (WEF).

a) Iceland

b) Japan

c) China

d) Norway

Answer: Option A

9. Who was recently appointed the Director of the Enforcement Directorate?

a) Rajan S Katoch

b) Jasti Chelameshwar

c) TVSN Prasad

d) Karnal Singh

Answer: Option D

10. Who was recently appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of International Hockey Federation?

a) Kelly Fairweather

b) Paul McCracken

c) Jason McCracken

d) Paul Leautey

Answer: Option C

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News