Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Quiz for MBA | November 19 to November 25

Nov 25, 2016 12:28 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during November 19 to November 25.

    1. Who among the following has been conferred with 2016 Sumitra Charat Ram Award for lifetime achievement in the field of Indian classical music?

    a)  AR Rahman

    b)  Wadali Brothers

    c)  Nora Sisters

    d)  Pt Hari Prasad Chourasia

    Answer: Option D

    2. Who has been appointed as the Director of the Central Intelligence Agency by Donald Trump?

    a) George J. Tenet

    b) Mike Pompeo

    c) Mike Flynn

    d) John O. Brennan

    Answer: Option B

    3. Who of the following has been appointed as the Executive Chairman of the National Legal Services Authority?

    a) Anil R. Dave

    b) Dipak Misra

    c) Tirath Singh Thakur

    d) Jagdish Singh Khehar

    Answer: Option D

    4. Who among the following has won the women’s singles title of the 2016 China Open badminton tournament

    a) Sun Yu

    b) Lee So-hee

    c) PV Sindhu

    d) Saina Nehwal

    Answer: Option C

    5. What is the rank of India in the Climate Change Performance Index (CCPI) 2017?

    a) 30th

    b) 50th

    c) 25th

    d) 20th

    Answer: Option D

    6. In which Indian state Airtel Payments Bank Ltd has rolled out its first pilot banking services?

    a) Uttar Pradesh

    b) Madhya Pradesh

    c) Rajasthan

    d) Odisha

    Answer: Option C

    7. Which Asian country has become an Associate Member of the European Organisation for Nuclear Research (CERN)?


    a) Japan

    b) India

    c) Russia

    d) Pakistan

    Answer: Option B

    8.  Which organisation/Institution has released 2016 edition of the Measuring the Information Society Report

    a)

    b)  International Telecommunication Union

    c)  World Bank

    d)  UNICEF

    Answer: Option B

    9. In which country Bollywood’s first theme park has been opened with fanfare, fireworks, dance, music and simulator 4D shows based on hit Hindi-language movies?

    a) London

    b) Singapore

    c) Dubai

    d) Hongkong

    Answer: Option C

    10. When is United Nations Universal Children’s Day celebrated?

    a) November 20

    b) November 21

    c) November 25

    d) November 30

    Answer: Option A

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

     

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF