Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

MBA Business Quiz from April 22 to April 28

Apr 28, 2017 17:08 IST

    The business quiz for MBA aspirants is a guide to help you prepare for all the management entrance exams. It comprises of questions from various industry verticals and will also test you on your awareness about the taglines used by Aviation industry and Newspapers that are circulated in India. The current happenings in the week April 22, 2017 to April 28, 2017 in the business world are the prime focus of the quiz. Take the test and ascertain your Business IQ regarding the happenings taking place in the current week.

    1. Which Indian bank has tied up with Paisabazaar.com to offer conditionally approved loans to the latter’s existing customers?

    a) Dena Bank

    b) Yes Bank

    c) ICICI Bank

    d) SBI Bank

    Answer: Option B  

    2. Name the bank with which CREDAI (Confederation of Real Estate Developers’ Associations of India) has signed a MoU to jointly conduct various initiatives towards development of the realty sector?

    Business Quiz for MBA,  Business Quiz for CMAT,  Business Quiz for MAT

    a) State Bank of India

    b) Axis Bank

    c) Bank of Baroda

    d) HDFC Bank

    Answer: Option A

    3. Name the international bank with which RBI has signed a MoU on “Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information”?

    a) JPMorgan Chase & Co

    b) Bank of Guyana

    c) Bank of America Corp

    d) Wells Fargo

    Answer: Option B

    4. Which country has replaced Japan as the world's number two importer of Liquefied Petroleum Gas (LPG)?

    a) China

    b) Malaysia

    c) Maldives

    d) India

    Answer: Option D

    5. Name the first re-insurer to open an office at India’s first International Financial Services Centre (IFSC) at Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?

    a) New India Assurance

    b) General Insurance Corporation of India (GIC Re)

    c) Cholamandalam MS General Insurance

    d) HDFC ERGO General Insurance Company

    Answer: Option B

    6. Which automobile company opened its global quality centre in India with an aim for its operations here to play a bigger role in new product development?

    a) Hyundai

    b) Skoda

    c) Mahindra & Mahindra

    d) Tata Motors

    Answer: Option A

    7. Which carmaker has partnered with Aditya Birla Group to supply premium vehicles to the Indian business house's global operations?  

    a) Audi

    b) BMW

    c) Porsche

    d) Mercedes-Benz

    Answer: Option B

    8. Name the country in which Volkswagen has launched its first pure-electric car?

    a) Japan

    b) Russia

    c) India

    d) China

    Answer: Option D

    9. Which Indian bank will buy out British partner Old Mutual's entire 26 per cent stake in its life insurance arm for Rs 1,292.7 crore?

    Business Quiz for MBA,  Business Quiz 2017

    a) ICICI Ban

    b) HDFC Bank

    c) Axis Bank

    d) Kotak Mahindra Bank

    Answer: Option D

    10. Who owns payment company Ripple in talks with NPCI to facilitate account-to-account transfers globally, without having to be part of any payment network?

    a) Intel

    b) Microsoft

    c) Google

    d) IBM

    Answer: Option C

    11. Which bank has appointed Avtar Monga as its executive director?

    Business Quiz for MBA,  Business Quiz 2017, Business Quiz for CMAT

    a) Corporation Bank

    b) IDFC Bank

    c) Dena Bank

    d) Syndicate Bank

    Answer: Option B

    12. Which jeweller has announced acquisition of online jewellery firm Candere in a deal people close to the development pegged at Rs 35-40 crore?

    a) Kalyan Jewellers

    b) PC Jewellers

    c) Tanishq

    d) None of the above

    Answer: Option A

    13. Which cosmetics brand has appointed Aseem Kaushik as Director, Consumer Products Division?

    a) Lakme

    b) Maybelline

    c) L’oréal

    d) Nykaa

    Answer: Option C

    14. Which apparel brand has faced charges from Khadi and Village Industries Commission (KVIC) for using ‘Khadi’ term without permission?

    a) Fabindia

    b) Biba

    c) Aurelia

    d) W

    Answer: Option A

    15. Which sportswear brand has snapped up the rights for International Cricket Council (ICC) merchandise in 23 markets, including India?

    a) Nike

    b) Puma

    c) Zeven

    d) Fila

    Answer: Option C

    16. In which product government is developing standards and a trademark to reinforce India’s position as the top source?

    a) Apparel

    b) Carpets

    c) Curtains

    d) Bamboo Souvenirs

    Answer: Option B

    17. Director of which premier management institute named ‘Ashish Nanda’ has resigned one year before his tenure ends?  

    a) IIM BANGALORE

    b) IIM AHMEDABAD

    c) IIT DELHI

    d) MDI GURGAON

    Answer: Option B

    18. Which airlines will offer Dubai visa services to passengers?

    a) IndiGo

    b) Jet Airways

    c) SpiceJet

    d) Vistara

    Answer: Option C

    19. Which Indian state has the least number of vaccinated children according to an IndiaSpend analysis of National Family Health Survey (NFHS) data from 1991 to 2015-16?

    a) Rajasthan

    b) Delhi

    c) Gujarat

    d) Maharashtra

    Answer: Option C

    20. By when will countries in the WHO South-East Asian Region including India today resolved to fast-track efforts to eradicate and eliminate neglected tropical diseases (NTD) such as leprosy, lymphatic filariasis and kala-azar?

    a) 2025

    b) 2030

    c) 2020

    d) 2018

    Answer: Option C

    21. Which Indian city will be connected with direct flights to Bangkok or Singapore?

    a) Lucknow

    b) Patna

    c) Bhubaneshwar

    d) Siliguri

    Answer: Option C  

    22. PM Narendra Modi flags off first Shimla-Delhi flight at a subsidised fare of Rs 2,036 under UDAN scheme. What is the full form of UDAN?

    a) Ude Desh ka Aam Nagrik

    b) Ude Desh ka Aam Aadmi

    c) Ude Door tak Aam Nagrik

    d) None of these

    Answer: Option A

    23.Who will operate the flight between Delhi and Shimla under the UDAN scheme?

    a) Alliance Air

    b) Air Asia

    c) Jet Airways

    d) Spice Jet

    Answer: Option A

    24. How much budget has been set up by Indian Railways for developing a common digital platform integrating information from all departments as a roadmap for the future for bringing transparency in the system?

    a) Rs 60,000 crore

    b) Rs 50,000 crore

    c) Rs 10,000 crore

    d) Rs 75,000 crore

    Answer: Option A

    25. Who is the current cabinet railway minister?

    a) Suresh Prabhu

    b) Rajnath Singh

    c) Arun Jaitley

    d) Sushma Swaraj

    Answer: Option A

    26. Which media company is in advanced stages of discussion t buy 9X Media broadcast network that owns a clutch of Hindi regional music channels?

    a) Zee Entertainment Enterprises Ltd.

    b) Aditya Music India Private Limited

    c) STAR India

    d) The NDTV Imagine Film Company

    Answer: Option A

    27. Which Airline has the tagline “The Joy of Flying”?  

    a) Qantas

    b) Malaysian Airlines

    c) Jet Airways

    d) Lufthansa

    Answer: Option C

    28. Which Airline has the tagline “There’s no better to fly”?

    a) Qantas

    b) Malaysian Airlines

    c) Jet Airways

    d) Lufthansa

    Answer: Option D

    29. Which Indian newspaper has the tagline “The Power of Knowledge”?

    a) BUSINESS TODAY

    b) BUSINESS INDIA

    c) THE ECONOMIC TIMES

    d) HINDUSTAN TIMES

    Answer: Option C

    30. Which news channel had the following tagline “News You Can Use”?

    a) India News

    b) NDTV 24×7

    c) NDTV India

    d) NDTV Profit

    Answer: Option D

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Kindly ‘Register’ with us to receive latest GK updates and weekly quizzes!!



    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF