1. Home
  2. |  
  3. CBSE Board |  

NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Part VII)

Aug 28, 2017 16:26 IST
    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics
    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Maths Chapter 4 - Determinant (Exercise 4.5) are available here. In this article, you will get solutions for all the questions of this exercise. Questions given in this exercise are based on the concepts related to Minors and Cofactors of Determinant. These questions can be directly asked in CBSE Class 12 Maths board exam 2018 and other competitive exams. These questions can be also asked in MCQ (multiple choice questions) format.

    NCERT Solutions for CBSE Class 12th Maths, Chapter 4: Determinant (Exercise 4.5) are given below:

    Question 1:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 1)

    Solution 1:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 1)

    Question 2:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 2)

    Solution 2:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 2)

    NCERT Exemplar CBSE Class 12 Mathematics - All Chapters

    Question 3:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 3)

    Solution 3:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 3)

    Question 4:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 4)

    Solution 4:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 4)

    Question 5:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 5)

    Solution 5:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 5)

    Question 6:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 6)

    Solution 6:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 6)

    Question 7:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 7)

    Solution 7:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 7)

    Question 8:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 8)

    Solution 8:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 8)

    Question 9:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 9)

    Solution 9:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 9)

    Question 10:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 10)

    Solution 10:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 10)

    Question 11:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Question 11)

    Explanation:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 4: Determinant (Solution 11)

    Download NCERT Solutions for Class 12 Maths - Chapter 4 (Determinant) in PDF format

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF