Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Solved Management Aptitude Test (MAT) 2001 Question Paper

Aug 3, 2018 15:21 IST
    solved management aptitude test mat 2001 question paper
    solved management aptitude test mat 2001 question paper

    MAT is conducted four times in a year by All India Management Association (AIMA). The upcoming Management Aptitude Test (MAT) is to be conducted in the month of December 2016. Find here the Solved MAT 2001 Question paper. It has 200 questions. There are five sections in it.

    Practice here with Solved MAT previous year papers

    In these questions, choose the word from the alternatives (1), (2), (3) and (4) that is similar in meaning to the word given in capital letters.

    11. GIST

    1) Contribution

    2) Substance

    3) Prestige

    4) Accessory

    Answer: 2

    12. SOLICITOUS

    1) Nonchalant

    2) Firm

    3) Reverential

    4) Worried

    Answer: 4

    13. HOMELY

    1) Refined

    2) Plain

    3) Reliable

    4) Amiable

    Answer: 2

    14. LOQUACIOUS

    1) Verbose

    2) Taciturn

    3) Rational

    4) Alluring

    Answer: 1

    15. PACIFY

    1) Placate

    2) Rouse

    3) Harass

    4) Rejoice

    Answer: 1

    In these questions, choose the word from the alternatives (1), (2), (3) and (4) that is opposite in meaning to the given word in the capital letters.

    16. PERTINENT

    1) Appropriate

    2) Pleasant

    3) Extraneous

    4) Paltry

    Answer: 3

    17. SLOPPY

    1) Meticulous

    2) Inappropriate

    3) Robust

    4) Gullible

    Answer: 1

    18. WANTON

    1) Sportive

    2) Ardent

    3) Fragile

    4) Discreet

    Answer: 4

    19. FINESSE

    1) Atrocity

    2) Weakness

    3) Tact

    4) Clumsiness

    Answer: 4

    20. IGNITE

    1) Kindle

    2) Attach

    3) Extinguish

    4) Split

    Answer: 3

    Click Here to see the Complete Question Paper

    For more Updates on Language Comprehension to prepare for the MAT Exam, keep visiting the

    Verbal Ability Section of jagranjosh.com

    More updates on Verbal Ability Section

    MAT Previous 8 Years Solved Question Papers

    Top 100 Vocabulary words for MBA Exam Preparation

    MAT September 2015 Solved Question Paper. Language Comprehension

    MAT September 2014 Solved Question Paper Language Comprehension

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF