Jagran Josh Logo

GK questions and answers based on Famous Indian Temples

22-DEC-2017 18:39
    Famous Indian Temples

    According to the census of 2011, 79.8% of the total population of India is of Hindus, due to which the whole India is full of Hindu temples dedicated to different God and Goddesses. It has been observed that questions related to Indian temples are asked in different competition examinations conducted at the central level or state level. So in this article we are presenting a General knowledge quiz based on Indian temples.

    GK questions and answers based on Famous Temples

    1. Tungnath Temple is situated in which Indian city?
    A. Chamoli
    B. Mandi
    C. Chamba
    D. Shimla
    Ans. A
    2. Sri Ranganathaswamy Temple is dedicated to which deity?
    A. Lord Shiva
    B. Lord Vishnu
    C. Goddess Durga
    D. Goddess Lakshmi
    Ans. B
    3. In which place Shringeri Math is situated, which established by Shankaracharya?
    A. Kanyakumari
    B. Rameswaram
    C. Cochin
    D. Mangalore
    Ans. B
    4. In which place Govardhan Math is situated, which established by Shankaracharya?
    A. Cuttack
    B. Puri
    C. Bhubaneswar
    D. Hyderabad
    Ans. B
    5. In which place Sharda Math is situated, which established by Shankaracharya?
    A. Bhuj
    B. Rajkot
    C. Dwarka
    D. Surat
    Ans. C
    6. In which place Jyothi Math is situated, which established by Shankaracharya?
    A. Kedarnath
    B. Badrikasram
    C. Haridwar
    D. Rishikesh
    Ans. B
    7. The Gadkalika Devi temple is located in which city?
    A. Nashik
    B. Mumbai
    C. Indore
    D. Ujjain
    Ans. D
    8. Kandariya Mahadeva temple is located in which city?
    A. Ujjain
    B. Khajuraho
    C. Maihar
    D. Devas
    Ans. B
    9. In which city Raja-Rani temple is located?
    A. Varanasi
    B. Mathura
    C. Bhubaneswar
    D. Gorakhpur
    Ans. C
    10. Mundeshwari Temple is located in which district of Bihar?
    A. Sitamarhi
    B. Kaimur
    C. Gaya
    D. Bhagalpur
    Ans. B
    GK questions and answers based on famous Indian Buddhist monasteries

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK