Jagran Josh Logo

GK Quiz on Sports: Lawn Tennis Set I

08-JAN-2016 09:55

    GK Quiz on ‘Lawn Tennis’ Set I that attune and equipped in different competitive examination according to evolving new trend of mixing traditional and untraditional questions.  

    1. Which of the following is the highest governing body of lawn tennis?

    A. ITF: International Tennis Federation

    B. WTF: World Tennis Federation

    C. WTA: World Tennis Authority

    D. TAW: Tennis Association of the World

    2. What is length of the Tennis Court?

    A. 71feet

    B. 78feet

    C. 50feet

    D. 80feet

    3. What is the width of the Tennis Court?

    A. 30feet

    B. 36feet

    C. 28feet

    D. 38feet

    4. What is height of the Net in the centre of the court?

    A. 3feet

    B. 3.6feet

    C. 3.3feet

    D. 2.5feet

    5. What is size of Single’s Court?

    A. 78x36

    B. 78x30

    C. 78x27

    D. 78x36

    6. What is Size of Double’s Court?

    A. 78x27

    B. 78x32

    C. 78x30

    D. 78x36

    7. In the Lawn Tennis while serving the serve always has to fall in the.............

    A. Opposite box

    B. Diagonal Opposite box

    C. Any box

    D. Anywhere in the opposite court

    8. The first U.S. Championship was organized in..........

    A. 1970

    B. 1968

    C. 1961

    D. 1959

    9. The first French open was organized in?

    A. 1891

    B. 1868

    C. 1861

    D. 1859

    10. Which of the following are the Grand Slams held every year?

    A. Australian, French, Wimbledon, US Open.

    B. Swedish, French, US Open, Italian.

    C. Bangalore Open, Champion, US, Australian Open.

    D. Spanish, French, US Open, Australian Open.

     

    Question Answer
    1. A
    2. B
    3. B
    4. A
    5. C
    6. D
    7. B
    8. B
    9. A
    10. A

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • By clicking on Submit button, you agree to our terms of use
      ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on