Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

Business Quiz for MBA | September 10 to September 16

Sep 17, 2016 09:12 IST

    1. Who was recently appointed the Chairman of Isuzu Motors India?

    a)

    Hiroyasu Miura

    b)

    Hiroshi Nakagawa

    c)

    Hiroshi Miura

    d) None of the above

    Answer: Option B

    2. The Reliance Communications recently agreed to merge with Aircel. Which of the following is the parent company of Aircel?

    a) Maxis Communications

    b) Matrix Communications

    c) Matrics Communications

    d) None of the above

    Answer: Option A

    3. Where the 3rd edition of BRICS Urbanisation Forum Meet is being held?

    a) New Delhi

    b) Mumbai

    c) Vishakhapatnam

    d) Hyderabad

    Answer: Option C

    4. Samsung Electronics Vice Chairman will soon be appointed as Director of the Board. Who is the Vice Chairman of Samsung Electronics?

    a) Lee Kun-hee

    b) Lee Kun-see

    c) Lee Jae-hee

    d) Lee Jae-yong

    Answer: Option D

    5. Who was appointed as the CEO of Holiday Club resorts?

    a) Lionel Ressi

    b) Liro Rossi

    c) Vivek Jain

    d) Anand Mehta

    Answer: Option B

    6. Which stock exchange became the first Indian stock exchange to file Initial Public Offering with SEBI?  

    a) Bombay Stock Exchange

    b) National Stock Exchange of India

    c) Calcutta Stock Exchange

    d) Madras Stock Exchange

    Answer: Option A

    7. Which luxury car maker has opened its parts warehouse and a vehicle preparation centre in Pune?  

    a)

    b)

    c)

    d)


    Answer: Option A

    8. Which country has been declared free from the highly contagious avian influenza (H5N1) or bird flu?

    a) Hong Kong

    b) China

    c) India

    d) Russia

    Answer: Option C

    9. Name the direct-to-home (DTH) player who has added 32 educational channels, launched by the Ministry of Human Resource Development, to its platform?

    a)

    b)

     

    c)

    d)

     

    Answer: Option A

    10. Who is the new brand icon of PepsiCo, after MS Dhoni’s association with the brand has come to an end?

    a)

     

    b)

     

    c)

     

    d)

     

    Answer: Option B

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF