Business Quiz of the Week – July 02 to July 08

Jul 8, 2016, 15:41 IST

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the July 02 to July 08 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

1. What is the name of the Massive Open Online Courses (MOOC) platform to be launched by HRD ministry on August 15?

a) Swayam-Shiksha

b) Khud-Se

c) Swayam

d) None of the above

Answer: Option C

2. Who has been appointed as the first women CFO of Coca Cola India?

a) Venkatesh Kini

b) Sarvitha Sethi

c) Indira Nooyi

d) Sanketa Ray

Answer: Option B

3. What is the name of the initiative which aims to help women rejoin the workforce post a career break?

a) Back On Target

b) Career Joint

c) You are Welcome Again

d) Women Career

Answer: Option A

4. Which online fashion brand e-tailer has partnered with Future Group-owned Central, to venture into the offline segment?

a)  

b)  

c)

d)  

Answer: Option D

5. Vishal Kapoor who was the Former Standard Chartered executive has been appointed as the CEO of which mutual find company?

a)  

b)  

c)  

d)  

Answer: Option A

6.  What is the price of the 31.5" LED TV launched by Ringing Bells (the Freedom 251smartphone seller)?

a) Rs 8,990

b) Rs 9,990

c) Rs 7,990

d) Rs 10,990

Answer: Option C

7. For how much amount Bigtree Entertainment (owner of BookMyShow) has raised funding from the US-based private equity investor ‘Stripes

Group’?  

a) Rs 1000 crore

b) Rs 250 crore

c) Rs 750 crore

d) Rs 550 crore

Answer: Option D

8. Which automobile company has given VRS to its 250 employees on the account of restructuring it two-wheeler business?

a)  

b)  

c)  

d)  

Answer: Option A

9. Which firm in the healthcare sector inks pact with ‘Medicines Patent Pool’ for manufacturing Hepatitis C drug?

a)  

b)  

c) 

d)  

Answer: Option C

10. Srini Gopalan who has quitted Bharti Airtel is set to join which telecom company now?

a)  

b)  

c)  

d) 

Answer: Option A

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News