Business Quiz of the Week – July 09 to July 15

Jul 15, 2016, 13:22 IST

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the July 09 to July 15 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

1. Which bank launched India’s first full-fledged digital banking service for small-and medium enterprises?

a)

b)

c)

d)

Answer: Option A

2. What is the theme of the 2016 World Population Day?

a) Vulnerable Populations in Emergencies

b) Investing in teenage girls

c) Investing in girls

d) None of These

Answer: Option B

3. Who recently was chosen for the Advertising Agencies Association of India Lifetime Achievement Award?

a) R.K. Swamy

b) Swamy Hansa

c) M.G. Parameswaran

d) Srinivasan K. Swamy

Answer: Option D

4. Who has been appointed as the full-time Chairman of Oil India Ltd.?

a) P K Sinha

b) Utpal Bora

c) D Rajkumar

d) S Varadarajan

Answer: Option B

5. Which bank acquired the Tamil Nadu-based micro finance company Grama Vidiyal which is touted to be the first such acquisition of a micro finance company by a bank?

a)

b)

c)

d)

Answer: Option C

6.  Name the location where Amazon has inaugurated is India’s biggest fulfillment center?

a) Bangalore

b) Delhi

c) Haryana

d) Punjab

Answer: Option C

7. Which Italian fashion house is planning to enter India with its brick and mortar store?

a)


b)

c)

d)

Answer: Option A

8. Which mobile technology giant is planning to collaborate with Cisco to provide better calling experience over Internet to its customers?

a)

b)

c)

d)

Answer: Option B

9. For how much amount Indian Hotels Company has sold Taj Boston?

a) Rs. 800 crores

b) Rs. 850 crores

c) Rs. 839 crores

d) Rs. 869 crores

Answer: Option C

10. Who has been appointed as the CEO of the National Intelligence Grid (NATGRID) in July 2016?

a) Ashok Patnaik

b) Ravendra Pratap

c)  Ashutosh Mukherjee

d) Shyam Singhal

Answer: Option A

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News