Business Quiz of the Week – July 16 to July 22

Jul 22, 2016, 14:00 IST

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the July 16 to July 22 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the July 16 to July 22 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

1. Name the Bank with which IRCTC has joined hands to promote rail ticketing?

a) 

b) 

c) 

d) 

Answer: Option C

2. What is the amount of the prize won by Tantuja (a West Bengal Government undertaking that sells handloom and handicraft products?

a) Rs 2 lakhs

b) Rs 1 lakhs

c) Rs 1.5 lakhs

d) Rs 3 lakhs

Answer: Option C

3. Which Bank has tied up an agreement with Reliance Jio Money for providing for one-click payment service?

a) 

b) 

c) 

d) 

Answer: Option A

4. What is the name of the fizzy drinks brand in which Dabur has forayed recently?

a) Real LOVE

b) Real LOVO

c) Real Drinks

d) Real VOLO

Answer: Option D

5. How much stake has been acquired by Titan in Carat Lane after signing a share purchase agreement?

a) 62 per cent

b) 72 per cent

c) 82 per cent

d) 52 per cent

Answer: Option A

6.  Which Indian FMCG Player has signed agreement with cosmetics trading company 'Discaria' to enter South African market?

a) 

b) 

c) 

d) 

Answer: Option D

7. Which Pharmaceuticals company has launches generic oral contraceptive tablets in US?

a) 

b) 

c) 

d) 

Answer: Option C

8. Which Indian bank has tied up with Clay Telecom to offer international SIM cards?

a) HDFC BANK

b) ICICI BANK

c) AXIS BANK

d) UNION BANK

Answer: Option C

9. Name the company which has collaborated with Ciena to build its first high-capacity network?

a) Mobiwick

b) MobiFone

c) VodaFone

d) Idea

Answer: Option B

10. Reserve Bank of India approves takeover of ‘Metal X’. Can you name the Aluminum maker who owned this brand?

a) Jindal Aluminium

b) Hindalco

c)  NALCO

d) Sacheta Metals

Answer: Option B

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News