1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

GK Questions for MBA: 01st October to 07th October

Oct 17, 2016 13:09 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 01st October to 07th October.

    1. When is the International Day of Non-Violence observed every year?

    a) 1 October

    b) 2 October

    c) 3 October

    d) 4 October

    Answer: Option B

    2. Which Javelin thrower broke the national record and became the 1st Indian to cross the 60m mark on the penultimate day of the 56th Open National Athletics Championships, Lucknow?

    a) Tejaswin Shankar

    b) Jitin Thomas

    c) Annu Rani

    d) K Rashmi

    Answer: Option C

    3. World Habitat Day is celebrated on 3rd October. What was the theme of the World Habitat Day in 2016?

    a) Public Spaces for All

    b) Better City, Better Life

    c) Harmonious Cities

    d) Housing at the Centre

    Answer: Option D

    4. Who of the following will be the Chief Guest at the Republic Day celebrations on 26 January 2017?

    a)  Angela Merkel

    b)  Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan

    c)  Vladimir Putin

    d)  Theresa May

    Answer: Option B

    5. Name the tributary of River Brahmaputra that was blocked by China for building a dam.

    a) Kameng River

    b) Xiabuqu River

    c) Dibang River

    d) Lohit River

    Answer: Option B

    6. Who among the following has won the 2016 Malaysian Grand Prix?

    a) Nico Rosberg

    b) Max Verstappen

    c) Daniel Ricciardo

    d) Sabastian Vettle

    Answer: Option A

    7. Name the state that became India’s first state to implement Direct Benefit Transfer (DBT) in Kerosene.

    a) Uttar Pradesh

    b) Bihar

    c) Delhi

    d) Jharkhand

    Answer: Option D

    8. Yoshinori Ohsumi won the 2016 Nobel Prize in Medicine for his contribution in which field of study?

    a) Discoveries concerning novel therapies against river blindness

    b) Discoveries concerning novel therapies against lymphatic filariasis

    c) Elucidating the metabolism of glucose

    d) Discoveries of mechanisms for autophagy

    Answer: Option D

    9. Kersti Kaljulaid was recently elected as the first woman President of which of the following countries?

    a) Ireland

    b) Norway

    c) Finland

    d) Estonia

    Answer: Option D

    10. Who was appointed as the Chairman of the Central Board of Direct Taxes?

    a)  Rani Singh Nair

    b)  V Easwaraiah

    c)  Sushil Chandra

    d)  Sam Pitroda

    Answer: Option C

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF