GK Questions for MBA: 02nd July to 08th July

Jul 8, 2016, 15:12 IST

Enhance your GK at MBA section of jagranjosh.com with a weekly GK Quiz (02nd July to 08th July) to excel in the General Awareness section of your targeted management exam such as MAT, CMAT, XAT, SNAP, IIFT, IBSAT, NMAT etc.

Enhance your GK at MBA section of jagranjosh.com with a weekly GK Quiz (02nd July to 08th July) to excel in the General Awareness section of your targeted management exam such as MAT, CMAT, XAT, SNAP, IIFT, IBSAT, NMAT etc.

1. Name the platform launched by State Bank of India (SBI) for Facebook and Twitter users?

a) SBI Digital Villages

b) SBI Mingle

c) Mypolicy-SBI Life

d) SBI Youth for India

Answer: Option B

2. Which Indian state is the first state to introduce minimum wages for part time workers?

a)  Rajasthan

b)  Maharashtra

c) Orrisa

d) Haryana

Answer: Option A

3. Which country has supplied the teak wood to produce world’s largest Charkha (spinning wheels) that was unveiled at Terminal 3 IGI Airport, New

Delhi?

a) Sri Lanka

b) Bhutan

c) Nepal

d) Burma

Answer: Option D

4. What rank has been secured by Indian in the Logistics Performance Index 2016 released by the World Bank?

a) 75

b) 35

c) 25

d) 20

Answer: Option B

5. Which minister has not been dropped from the Council of Ministers during the recent reshuffle of the Union Cabinet?

a)      Kiren Rijiju

b)      Manuskhbhai D Vasva

c)      M K Kundariya

d)   None of the above

Answer: Option A

6. Who has been appointed as the Director of ISRO Inertial Systems Unit?

a) Madhav Dhekane

b) Madhavan Nair

c) Shailesh Nayak

d) None of the above

Answer: Option A

7. Which is the 1st Indian state to ban these electronic cigarettes?

a) Punjab

b) Uttar Pradesh

c) Bihar

d) Karnataka

Answer: Option A

8. Who has been elected as the first Indigenous woman to the House of Representatives of Parliament of Australia?

a) Linda Burney

b) Joanna Lindgren

c) Neville Bonner

d) Aden Ridgeway

Answer: Option A

9. Which Indian has recently been posthumously conferred the Bharat Gaurav Award in London.

a) Gagan Punjabi

b) Manish Malik

c) Rakesh Kumar

d) Neerja Bhanot

Answer: Option D

10. Name the footballer who recently became the first Indian to play in Europa League.

a)     Gurpreet Singh Sandhu

b)     Sunil Chhetri

c)     Robin Singh

d)     Arnab Mondal

Answer: Option A

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News