GK Questions for MBA: 09th July to 15th July

Jul 15, 2016, 12:51 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 09th July to 15th July.

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 09th July to 15th July.

1. Who has resigned from the position of Chief Operating Officer (COO) from Microsoft in July 2016?

a) Frank Gillett

b) Alfred Spector

c) Jean-Philippe Courtois

d) Kevin Turner

Answer: Option D

2. Which Indian artistic gymnast was named as ‘Gymnaste de Classe Mondaile’ (World class gymnast) by the International Gymnastics Federation (FIG)?

a)  Payel Bhattacharjee

b)  Pranati Das

c) Meenakshi

d) Dipa Karmakar

Answer: Option D

3. Who is India’s 1st woman in the world to receive the Award for Exceptional Bravery at Sea of the International Maritime Organisation?

a) Captain Mohana Singh

b) Captain Radhika Menon

c) Captain Bhawana Kanth

d) Captain Avani Chatuvedi

Answer: Option B

4. Which European city hosted the NATO Summit 2016?

a) Florence

b) London

c) Italy

d)  Warsaw

Answer: Option D

5. Who has been appointed as the Controller General of Defence Accounts (CGDA)?

a) Sujoy Bose

b) S K Kohli

c) Madhav Dekhane

d) NS Vishwanathan

Answer: Option B

6. Choose among the following options that who has sworn-in as the Governor of Arunachal Pradesh?

a)

    Tathagata Roy

b)

   Jyoti Prasad Rajkhowa

c)

   Keshari Nath Tripathi

d)

   Ram Naik

Answer: Option

7. Who among the following eminent personalities was conferred the 51st Jnanpith Award by President Pranab Mukherjee?

a)

   Kedarnath Singh

b)

    Raghuveer Chaudhari

c)

    Bhalchandra Vanaji Nemade

d)

    Pratibha Ray

Answer: Option B

8. What is the percentage growth in the Index of Industrial Production (IIP) in May 2016 over the period May 2015?

a) 1.3

b) 1.4

c) 1.0

d) 1.2

Answer: Option D

9. Which Indian celebrity has been included in the list of World's Highest-Paid Celebrities of 2016 by Forbes?

a)

  

b)

c)

d)

Answer: Option D

10. Which of the given below operations was started to evacuate Indian citizens who were stranded in South Sudan's capital Juba?

a) Maitri

b) Checkmate

c) Sankat Mochan

d) Raahat

Answer: Option C

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News