GK Questions for MBA: 16th July to 22nd July

Jul 22, 2016, 14:46 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 16th July to 22nd July.

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 16th July to 22nd July.

1. India has signed the Air Services Agreement for the first time with which country recently?

a) Brazil

b) Turkey

c) Mozambique

d) Saudi Arabia

Answer: Option C

2. Which state has started updation of its National Population Registration (NPR)?

a) Sikkim

b) Tripura

c) Arunachal Pradesh

d) Nagaland

Answer: Option D

3. Which state has decided to celebrate the bicentenary (200 years) of the 1817 Paika revolt against the British Empire in 2016?

a) Punjab

b) Uttar Pradesh

c) Odisha

d)  Bihar

Answer: Option C

4. Who has officially clinched the Republican nomination for the US President after a state-by-state vote at the Party Convention?

a)    Ted Cruz

b)    Bernie Sanders

c)     Donald Trump

d)    Hillary Clinton

Answer: Option C

Who among the following has been appointed as the Digital Ambassador of Axis Bank’s Multi-Currency Forex Card?

a)    Purab Kohli

b)    Upen Patel

c)    Rannvijay Singh

d)    Anushka Sharma

Answer: Option A

6. Which Ayurvedic medicine manufacturer recently inked a MoU with DRDO’s DIHAR to promote cultivation of rare medicinal plants?

a) Zandu Pharmaceutical Works

b) The Himalaya Drug Company

c) Dabur India Ltd.

d) Shri Baidyanath

Answer: Option C

7. Who has been appointed as the Chief Economist of World Bank in July 2016?

a) Paul Romer

b) Nicholas H Stern

c) Justin Yifu Lin

d) François Bourguignon

Answer: Option A

8. In which Indian city’s High Court, first e-court was opened in July 2016?

a) Lucknow High Court

b) Hyderabad High Court

c) Telangana High Court

d) Delhi High Court

Answer: Option B

9. Who of the following was appointed as the Chief Minister of Arunachal Pradesh?

a) Saurav Ghosal

b) Kerry Hope

c) Pema Khandu

d) Dipika Pallikal

Answer: Option C

10. Which of the following is NOT a historical site as declared by the UNESCO’s World Heritage Site recently?

a)    Nalanda Mahavihara

b)    Vikramashila Monastery

c)    Capitol building chandigarh

d)    Khangchendzonga National Park

Answer: Option B

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com



 

 

 


Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News