Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

GK Questions for MBA: 17th September to 23rd September

Sep 23, 2016 15:35 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 17th September to 23rd September.


    1. Name the Yazidi woman, who was recently appointed the UNODC Goodwill Ambassador for the Dignity of Survivors of Human Trafficking.


    Source: nytlive.nytimes.com

    a) Nadia Murad Muhammed Taha

    b) Sadia Murad Basee Taha

    c) Nadia Murad Basee Taha

    d) None of the Above

    Answer: Option C

    2. World Suicide Prevention Day was 10 September with theme?

    a) Saving Lives, Restoring Hope

    b) Stigma: A Major Barrier to Suicide Prevention

    c) Connect, Communicate, Care

    d) With Understanding New Hope

    Answer: Option C

    3. Which country’s national broadcaster launched a website in Baluchi language for people of Baluchistan.

    a) India

    b) China

    c) Pakistan

    d) Afghanistan

    Answer: Option A

    4. Who was appointed as the World Bank Country Director for India recently?


    Source: www.worldbank.org

    a) Onno Ruhl

    b) Junaid Ahmad

    c) Syed Muazzem Ali

    d) Harsh Vardhan Shringla

    Answer: Option B

    5. Name the Nobel laureate who was honoured as the 2016 Humanitarian of the Year by the Harvard Foundation.

    a)

    Aung San Suu Kyi

    b)

    Ban-Ki Moon

    c)

    Malala Yousafzai

    d) None of the above

    Answer: Option A

    6. Which Indian industrialist who was recently conferred the Clinton Global Citizen Award.

    a)

    Anil Ambani

    b)

    Aditya Vikram Kumar Mangalam

    c)

    Adi Godrej

    d)

    Azim Premji

    Answer: Option C

    7. Name the Guided Missile Destroyer Ship that was launched recently at Mazagaon Dock Ship Builders Limited (MDL), Mumbai?

    a) INS Visakhapatnam

    b) INS Porbandar

    c) INS Mormugao

    d) INS Paradip

    Answer: Option C

    8. Who has been roped in as the brand ambassador of Punjab National Bank?

    a)

    MS Dhoni

    b)

    Virat Kohli

    c)

    Amitabh Bachchan

    d)

    Salman Khan

    Answer: Option B

    9. Who has been ranked as the richest man of India as per American business magazine Forbes India?

    a) Anil Ambani

    b) Mukesh Ambani

    c) Ratan Tata

    d) Shiv Nadar

    Answer: Option

    10. Which Declaration was adopted by the World Leaders recently at the United Nations General Assembly Summit for Refugees and Migrants?

    a) Universal Declaration of Human Rights

    b) New York Declaration

    c) Doha Declaration on Integrating Crime Prevention and Criminal Justice

    d) Lima Declaration on Alternative Development

    Answer: Option B

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF