GK Questions for MBA: 27th August to 02nd September

Sep 2, 2016, 12:33 IST

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 27th August to 02nd September.

General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during 27th August to 02nd September.

1. Which of the following Indian(s) received the Ramon Magsaysay Award 2016?

a) 

Thodur Madabusi Krishna

b)

Bezwada Wilson

c) Both of them

d) None of them

Answer: Option C

2. Who was sworn in as President of Brazil in August 2016?

a) Dilma Rousseff

b) Michel Temer

c) Lula da Silva

d) Fernando Henrique

Answer: Option B

Business Quiz for the Current Week

3. The two days BRICS Convention on Tourism began at which World heritage site of India?

a) Khajuraho

b) Hampi

c) Pattadakal

d) Sanchi

Answer: Option A

4. Which Indian film director appointed as the UN Women’s Advocate for Gender Equality and Women’s Empowerment in India.

a)

Aishwaryaa Rajinikanth Dhanush

b)

Gauri Shinde

c)

Kiran Rao
d)

Mira Nair

Answer: Option A

5. Who was recently honoured with the Entertainer of The Year award by CNBC-TV18?

a)

Ranveer Singh
b)

Priyanka Chopra
c)

Deepika Padukone
d)

Irrfan Khan

Answer: Option D

6. Who of the following was awarded the prestigious Saraswati Samman for the year 2015?

a) Padma Sharma

b) Advay Ramesh

c) Padma Sachdev

d) Sunita Jain

Answer: Option C

7. Name the city that is hosting the 2016 Mother Teresa International Film Festival (MTIFF)?

a) Kolkata

b) Panaji

c) Bengaluru

d) New Delhi

Answer: Option A

8. In which city the first phase of SAUNI (Saurastra Narmada Avataran Irrigation yojana) was launched by Prime Minister Narendra Modi.

a) Pune

b) Jamnagar

c) Anuppur

d) Ahmedabad

Answer: Option B

9. What is the position of India in the World Risk Index 2016 published by United Nations University Institute for Environment and Human Security?

a) 77th

b) 10th

c) 100th

d) 95th

Answer: Option A

10. Who of the following is the author of the book “I Want 2 be Tendulkar”?

a) Savi Sharma

b) Manish Sharma

c) Devdutt Pattanaik

d) Sudeep Nagarkar

Answer: Option B

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News