1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

GK Quiz for MBA | December 10 to December 16

Dec 20, 2016 12:54 IST

    General Knowledge for MBA aspirants is essential these days to crack in exams such as IIFT, XAT, SNAP, MAT etc. Prepare your General Awareness aptitude section at jagranjosh.com with a weekly Quiz. Test your GK about the current news and happenings that occurred globally during December 10 to December 16.

    1. Who was the head of the committee formed by Finance Ministry to boost Digital Payment system in India?

    a) Ratan P. Watal

    b) Iqbal Sayed

    c) Urjit Patel

    d) Raghuram Rajan

    Answer: Option A

    2. Who among the following has became the first Indian cricketer to score three double hundreds in a year, playing against England?

    a)  Yuvraj Singh

    b)  Virat Kohli

    c)   MS Dhoni

    d) None of the above

    Answer: Option B

    3. Which country has launched the first of its new generation weather satellites Fengyun-4?

    a) Japan

    b) North Korea

    c) China

    d) South Korea

    Answer: Option C

    4. Who will be the chairman of the committee formed by Internet and Mobile Association of India (IAMAI) to fight against the problem of online piracy and develop suitable business standards and best practices for the digital entertainment industry?

    a) Ajit Mohan

    b) Uday Sodhi

    c) Sunil Bharti Mittal

    d) Anil Ambani

    Answer: Option A

    5. Which state government has launched an app called LeZgo?

    a) Uttar Pradesh government

    b) Haryana government

    c) Madhya Pradesh government

    d) Rajasthan government

    Answer: Option D

    6. EU has signed a deal with which nation on political dialogue and cooperation?

    a) Brazil

    b) Cuba

    c) Britain

    d) Greece

    Answer: Option B

    7. Which Indian state has launched a subsidised meal scheme ‘Annapurna Rasoi'?

    a) Odisha

    b) Uttar Pradesh

    c) Maharashtra

    d) Rajasthan

    Answer: Option D

    8.  Which country has successfully test-fired an enhanced version of an indigenously-designed cruise missile called ‘Babur’?

    a) Afghanistan

    b) Iran

    c) Pakistan

    d) Kazakhstan

    Answer: Option C

    9. Name the Indian-American woman has been elected as the new Mayor of the key Californian city of Cupertino?

    a) Savita Vaidhyanathan

    b) Neerja Sethi

    c) Jayshree Ullal

    d) Kamala Harris

    Answer: Option A

    10. Who among the following has topped the Forbes 2016 list for “World's Most Powerful People”?

    a)  Vladimir Putin

    b)  Donald Trump

    c)  Narendra Modi

    d)  Mukesh Ambani

    Answer: Option A

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF