1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

MBA General Awareness for 01 April to 07 April week

Apr 7, 2017 09:15 IST

    The MBA General Awareness for 01 April to 07 April week will test the GK of the aspirants on various topics such as UN International days, loan agreements and initiative towards eco-firendly environment etc.

    Take the test and find out the number of questions that you are aware of. The answer to each MCQ is given right after the question ends.

    1. What rank has been secured by India's travel and tourism sector according to a new report of the World Travel and Tourism Council (WTTC), 2016?

    a) 10th

    b) 7st

    c) 5th

    d) 15th

    Answer: Option B

    2. When is the International Day of Sport for Development and Peace (IDSDP) observed globally?

    a) 6 April

    b) 7 April

    c) 5 April

    d) 10 April

    Answer: Option A

    3. Which Indian PSU will receive the loan amount of $175 million from Asian Development Bank (ADB)?

    a) Hindustan Aeronautics

    b) Container Corporation of India (CONCOR)

    c) Power Grid Corporation of India Ltd

    d) National Aluminium Company (NALCO)

    Answer: Option C

    4. Which district has been recognised as 22nd district of West Bengal by the current Chief Minister Mamata Banerjee?

    a) Bankura

    b) Nadia

    c) Malda

    d) Jhargram

    Answer: Option D

    5. Which country has agreed to help set up a technology park in Andhra Pradesh that’s expected to attract private sector investment of $100 million in the first phase?

    a) Malaysia

    b) Japan

    c) USA

    d) China

    Answer: Option A

    6. Name the first Indian city where Phoenix India Research and Development Group launched the first bio-gas fuelled bus?

    a) Lucknow

    b) Kolkata

    c) New Delhi

    d) Kochi

    Answer: Option B

    7. Which is the best University as per the rankings of NIRF released by Union Human Resource Development Department?  

    a) Indian Institute of Science (IISc)

    b) Banaras Hindu University, Varanasi

    c) Jamia Millia Islamia, New Delhi

    d) University of Delhi, New Delhi

    Answer: Option D

    8. Which state has launched an app named ‘MP e-nagarpalika’ to provide various municipal services online?

    a) Andhra Pradesh

    b) Meghalaya

    c) Madhya Pradesh

    d) Mizoram

    Answer: Option C

    9. Government has launched PowerTex India scheme for power loom sector development in Maharashtra. Who is the current Union Textiles Minister?

    a) Smt. Smriti Zubin Irani

    b) Smt. Sushma Swaraj

    c) Mr. Arun Jaitley

    d) Mr. M. Venkaiah Naidu

    Answer: Option A

    10. What was the theme of World Autism Awareness Day 2017 that has been observed across the world on 02 April 2017?

    a) Light It Up Blue

    b) Autism Speaks

    c) The Power of One March

    d) Toward Autonomy and Self-Determination

    Answer: Option D

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF