1. Home
  2. |  
  3. ARTICLE
  4. |  
  5. CBSE Board |  

NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Part IX)

Aug 16, 2017 11:00 IST

    Get NCERT Solutions for Class 12 Maths - Chapter 3 (Matrices). Here, students will get the detailed explanations of exercise 3.4 from question number 1 to question number 9. These questions can be asked in CBSE Class 12 Maths board exam & other competitive exams.

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question No. 1 to 9)

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Maths, Chapter 3: Matrices are available here. In this article, you will get detailed explanations of exercise 3.4 (from question number 1 to question number 9). Most of the questions given here are based on concepts related to Elementary Operation (Transformation) of a Matrix, Invertible Matrices, Inverse of a matrix by elementary operations etc. These questions are also important for Class 12 Maths board exam 2018 and other entrance exams like WBJEE, JEE Mains, UPSEE etc.

    NCERT Solutions for CBSE Class 12th Maths, Chapter 3: Matrices (Exercise 3.4) from question number 1 to 9 are given below:

    Question 1:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question 1)

    Solution 1:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Solution 1)

    Download NCERT Solutions for Class 12 Maths: All Chapters

    Question 2:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question 2)

    Solution 2:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Solution 2)

    Question 3:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question 3)

    Solution 3:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Solution 3)

    Question 4:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question 4)

    Solution 4:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Solution 4)

    Question 5:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question 5)

    Solution 5:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Solution 5)

    Question 6:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question 6)

    Solution 6:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Solution 6)

    Question 7:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question 7)

    Solution 7:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Solution 7)

    Question 8:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question 8)

    Solution 8:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Solution 8)

    Question 9:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Question 9)

    Solution 9:

    NCERT Solutions for CBSE Class 12 Mathematics ‒ Chapter 3: Matrices (Solution 9)

    Donwload NCERT Solution for Class 12 Maths (Chapter 3 - Matrices) in PDF format

    Loading...

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below