1. Which of these was not invented in China?
A: Ping-Pong
B: pasta
C: fireworks
D: gun power
Correct Answer: (A) Ping-Pong
2. Tibetan writing is based on script from where?
A: India
B: Mongolia
C: Ancient China
D: Arab
Correct answer: (A) India
3. What is the official language of Hong Kong?
A: English
B: Cantonese and English
C: Mandarin and English
D: Mandarin
Correct answer: (B) Cantonese and English
4. Which of the following was not invented in India?
A: optical fiber
B: corrosion-resistant iron
C: plastic surgery
D: compass
Correct answer: (D) compass
5. Java is an island of which country?
A: Australia
B: Philippines
C: Indonesia
D: Japan
Correct answer: (C) Indonesia
6. The Chinese language is generally classified into how many dialects?
A: Ten
B: Six
C: Seven
D: Eight
Correct answer: (C) Seven
7. In India, who was the philosopher who founded Buddhism?
A: Bimbisara
B: Mohandas Gandhi
C: Siddhartha Gautama
D: Rabindranath Tagore
Correct answer: (C) Siddhartha Gautama
8. There are 12 different animals represented in the Chinese Lunar calendar. Which of the following is not one of them?
A: Monkey
B: Snake
C: Cat
D: Dragon
Correct answer: (C) Cat
9. Which Asian city hosted the 1964 Olympic Games?
A: Beijing
B: Tokyo
C: Osaka
D: Seoul
Correct answer: (B) Tokyo
10. What is the dominant religion in Malaysia?
A: Islam
B: Buddhism
C: Catholic
D: Hinduism
Correct answer: A
World Culture Quiz Set 2
World Culture General Knowledge Quiz. Test your World Culture general knowledge and general awareness with our World Culture questions and answers on Jagranjosh.com. Multiple choice format with a difficulty level of medium.
Comments
All Comments (0)
Join the conversation