1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz for MBA Aspirants from Feb 04 to March 03

Mar 3, 2017 09:32 IST

    1. What insurance provider has done a bancassurance tie-up Dena bank for expanding its footprint across the country?

    a) AEGON Religare

    b) Apollo Munich Health Insurance

    c) ICICI Prudential Life Insurance

    d) Exide Life Insurance

    Answer: Option B

    2. How much amount has been sanctioned by Venture Capital Investment Committee (VCIC) to fund managers who would invest in startups?

    a) Rs 500 crore

    b) Rs 300 crore

    c) Rs 800 crore

    d) Rs 250 crore

    Answer: Option B

    3. With which technology giant ZTE has partnered to launch a next generation 5G IT base-band unit (BBU)?

    a) Intel Corporation

    b) Google India

    c) Microsoft

    d) IBM

    Answer: Option A

    4. Which of the following will now handle the responsibility of promoting digital transactions in the country as per the government of India?

    a) NITI Aayog

    b) Ministry of IT and Electronics (MEITY)

    c) Ministry of Information and Broadcasting

    d) Ministry of Human Resource Development

    Answer: Option B

    5. Which bank has tied up with Centrum Group to refer its High Net Worth Individuals (HNI) to Centrum for wealth management and family office services?

    a) Andhra Bank

    b) South Indian Bank

    c) Catholic Syrian Bank

    d) Lakshmi Vilas Bank

    Answer: Option D

    6. In which state BEML (Bharat Earth Movers Limited) has launched a 200 KW grid connected rooftop solar project by Deepak Kumar Hota, Chairman & Managing Director?

    a) Tamil Nadu

    b) Kerala

    c) Karnataka

    d) Maharashtra

    Answer: Option C

    7. Who among the following has been named India’s next Ambassador to the World Trade Organisation (WTO) from June 2017?  

    a) N.K. Sinha

    b) G. Latha Krishna Rao

    c) J.S. Deepak

    d) None of the above

    Answer: Option C

    8. Reliance General Insurance (RGI) has entered into bancassurance tie-up with which of the following banks?

    a) Catholic Syrian Bank

    b) South Indian Bank

    c) State Bank of Hyderabad

    d) Union Bank of India

    Answer: Option A

    9. How much amount has been granted by World Bank as assistance for assistance towards areas of urban transport and climate resilient agriculture in Maharashtra?

    a) $ 1.5 billion

    b) $ 1 billion

    c) $ 2 billion

    d) $ 10 billion

    Answer: Option B

    10. Who among the following has taken the charge as the chairman of Securities and Exchange Board of India (SEBI) on 2 March?

    a) Mr. U.K Sinha

    b) Mr. Ajay Tyagi

    c)  Rajeev Kumar Agarwal

    d) S Raman

    Answer: Option B

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

     

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF