1. Home
  2. |  
  3. Bank Recruitment |  

Dena Bank PO (PGDBF) Exam 2017: General Awareness (with special reference to banking industry) Quiz

Jun 19, 2017 19:08 IST

    for Dena Bank PO Exam

     There will be 50 question of General Awareness section in Dena Bank PO (PGDBF) exam 2017. Candidates can easily fetch good marks in this section.

     

    1. Chiristine Lagarde is the present Managing Director of which of the following organizations?

    a)      World Bank

    b)      IMF

    c)       World Economic Forum

    d)      BASEL

    e)      None of these

    Ans: option (b)

     

    2. World Population Day is observed every year on-

    a)      1 July

    b)      11th July

    c)       21st July

    d)      31st July

    e)      None of these

    Ans: option (b)

     

    3. The Commercial Paper (CP), an unsecured money market instrument issued in the form of Promissory notes. The amount invested by a single investors in the CP should not be less than ……….(face value)

    a)      5 lakh

    b)      10 lakh

    c)       8 lakh

    d)      2 lakh

    e)      None of these

    Ans: option (a)

     

    4. KSE is a stock exchange of which of the following countries?

    a)      India

    b)      Pakistan

    c)       Kazakhstan

    d)      Uzbekistan

    e)      None of these

    Ans: option (b)

     

     5. Who among the following is the present chairman of Insolvency and Bankruptcy Board of India?

    a)      Urjit Patel

    b)      Usha Thorat

    c)       M.S. Sahoo

    d)      H R Khan

    e)      None of these

    Ans: option (c)


    6. The currency of South Africa is

    a)      Rupee

    b)      Bath

    c)       Rand

    d)      Zika

    e)      None  of these

    Ans: option (c)


    7. The headquarter of Asian Development Bank (ADB) is situated in

    a)      New Delhi

    b)      Manila

    c)       Jakarta

    d)      Maldives

    e)      None of these

    Ans: option (b)


    8. Name the CEO of Paytm Paymnet Bank.

    a)      Renu Satti

    b)      Shinjini Kumar,

    c)       Vijay Shekhar Sharma 

    d)      Anand Kumar

    e)      None of these

    Ans: option (a)


    9. Irani Cup is associated with which of the following sports?

    a)      Hockey

    b)      Cricket

    c)       Golf

    d)      Tennis

    e)      None of these

    Ans: option (b)

     

    10. G-20 Summit 2017 held in which of the following countries?

    a)      Hamburg, Germany

    b)      Manila, Philippines

    c)       Sanghai, China

    d)      Madrid, Spain

    e)      None of these

    Ans: option (a)

     

    All the Best!

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF