1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

GK Quiz for MBA | December 02 to December 09

Dec 19, 2016 17:00 IST

    1. When is the International Day for Slavery observed?

    a) 5 December

    b) 2 December

    c) 7 December

    d) 10 December

    Answer: Option B

    2. Which village in Maharashtra has become the first village to become cashless?

    a)  Dhasai

    b)  Akola

    c) Buldana

    d) Chandrapur

    Answer: Option A

    3. Which e-commerce platform Launchpad Programme in India?

    a) Amazon

    b) Flipkart

    c) Ajio

    d) None of the above

    Answer: Option A

    4. Who has sworn-in as the Chief Minister of Tamil Nadu?

    a) M. Karunanidhi

    b) O. Panneerselvam

    c) M. G. Ramachandran

    d) None of the Above

    Answer: Option B

    5. Which language has been selected as the most powerful language in the “World Power Language Index 2016”?

    a) Hindi

    b) Spanish

    c) French

    d) English

    Answer: Option D

    6. Who has been named as the Asian Person of the year by The Straits Times 2016?

    a) Narendra Modi

    b) Lee Kuan Yew

    c) Sachin Bansal and Binny Bansal

    d) Xi Jinping

    Answer: Option C

    7. Who among the following has been honoured with the 'Audrey Hepburn Humanitarian Award' for her work as UNICEF Goodwill Ambassador at a UNICEF?

    a) Katy Perry

    b) Beyoncé Knowles

    c) A.R. Rehman

    d) Bruno Mars

    Answer: Option A

    8. Who has been appointed the Chief of the Directorate General of Civil Aviation (DGCA)?

    a) Pashupati Raju

    b)  B.S. Bhullar

    c) Sh. Keshav Rao

    d)  Smt. Ruchika Gupta

    Answer: Option B

    9. Who among the following has won World Chess Championship on 30 November 2016 in New York City, USA?

    a) Magnus Carlsen

    b) Viswanathan Anand

    c) Sergey Karjakin

    d) Peter Svidler

    Answer: Option B

    10. Who has been named the most admired leader in the technology space, in a survey conducted by VC firm First Round Capital?

    a) Elon Musk

    b) Jeff Bezos

    c) Jack Ma

    d) Satya Nadella

    Answer: Option A

    For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF