Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

MBA Business Quiz from Mar 11 to Mar 17

Mar 17, 2017 15:40 IST

    1. Which regulatory body has allowed celebrities to endorse Mutual Fund products at the industry level and issued new advertising code?

    a) RBI

    b) IRDAI

    c) SEBI

    d) NABARD

    Answer: Option C

    2. Which bank has signed an agreement with Avenues India Pvt Ltd to provide merchants with seamless access to point-of-sales (POS) and payment gateway products?

    a) Punjab and Sind Bank

    b) Canara Bank

    c) Syndicate Bank

    d) Bandhan Bank

    Answer: Option D

    3. Which stock exchange has tied up with Sentifi, a Swiss company and leader in algorithmic-based analysis, for social media updates of 40,000 globally listed stocks?

    a) Bombay Stock Exchange

    b) National Stock Exchange

    c) London Stock Exchange

    d) NASDAQ

    Answer: Option A

    4. Which bank has signed a MoU with real estate developers’ body Confederation of Real Estate Developers' Associations of India (CREDAI)?

    a) State Bank of India

    b) State Bank of Patiala

    c) Bank of Baroda

    d) Bank of India

    Answer: Option A

    5. Which bank has launched an instant digital Loan Against Securities (LAS) facility in collaboration with the National Securities Depository Ltd. (NSDL)?

    a) ICICI Bank

    b) Yes Bank

    c) Dena Bank

    d) HDFC Bank

    Answer: Option D

    6. Which bank has entered into a corporate agency tie-up with private insurer Future Generali India Insurance Company (FGII)?

    a) UCO Bank

    b) Dhan Lakshmi Bank

    c) Yes Bank

    d) Syndicate Bank

    Answer: Option A

    7. Which Airlines has announced a partnership with ride-hailing app Uber to book airport cabs through the Jet Airways app itself?  

    a) Vistara Airlines

    b) Indigo Airlines

    c) Jet Airways

    d) Air India

    Answer: Option C

    8. Which bank has entered into an agreement with Infrastructure Leasing and Financial Services Ltd (IL& FS) to acquire 100% stake in IL& FS Securities Services Ltd (ISSL)?

    a) IndusInd Bank

    b) Kotak Mahindra Bank

    c) Karur Vysya Bank

    d) Oriental Bank of Commerce

    Answer: Option A

    9. Which bank has announced a one-time farm loan settlement scheme worth 6,000 crore rupees primarily for tractors?

    a) Karur Vysya Bank

    b) State Bank of India

    c) Punjab National Bank

    d) Union Bank of India

    Answer: Option B

    10. Which bollywood actor has been roped as a new new brand ambassador for promoting OnePlus smartphone in India?

    a) Salman Khan

    b) Shahid Kapoor

    c) Amitabh Bachchan

    d) Aamir Khan

    Answer: Option

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF