Jagran Josh Logo
  1. Home
  2. |  
  3. MBA|  

MBA General Awareness for 04 Mar to 10 March week

Mar 10, 2017 09:28 IST

    1. Who among the following has won BCCI Lifetime Achievement Award for women?

    a) Shantha Rangaswamy

    b) Padmakar Shivalkar

    c) Virat Kohli

    d) Jay G Bosta

    Answer: Option A

    2. Where is cultural festival 'India by the Nile' begun on 8th March to showcase the diversity of the country's culture?

    a) Egypt

    b) India

    c) South Africa

    d) Algeria

    Answer: Option A

    3. Who among the following has won the 2017 Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Spectrum Technology in the Service of Society Award for its solar-direct current (DC) inverter system?

    a) Indian Institute of Technology-Delhi

    b) Indian Institute of Technology-Madras

    c) Indian Institute of Technology-Rourkee

    d) None of the above

    Answer: Option B

    4. Which actress has won the Best Actress award at the International Film Festival and Awards of Australia (IFFAA)?

    a) Sonam Kapoor

    b) Deepika Padukone

    c) Priyanka chopra

    d) Aishwarya Rai Bachchan

    Answer: Option D

    5. What is the theme of the International Women's Day is observed on 8th March 2017?

    a) Equality for Women is Progress for All

    b) Empower Rural Women, End Poverty and Hunger

    c) Women in the Changing World of Work: Planet 50-50 by 2030

    d) Ending Impunity for Violence Against Women and Girls

    Answer: Option C

    6. Which city’s airport has secured first position in the world in the prestigious Airports Council International (ACI) Airport Service Quality (ASQ) for the year 2016?

    a) New Delhi

    b) Lucknow

    c) Hyderabad

    d) Chennai

    Answer: Option C

    7. Which country’s banking system has overtaken the Eurozone to become the world’s biggest by assets?  

    a) Japan

    b) China

    c) United States

    d) India

    Answer: Option B

    8. Which state has inaugurated the first smart tribal model village 'Habbi'?

    a) Uttrakhand

    b) Jharkhand

    c) Jammu and Kashmir

    d) Himachal Pradesh

    Answer: Option C

    9. On which musical instrument Kerala’s playback singer Vaikom Vijayalakshmi created a new world record by playing the maximum number of songs in five hours?

    a) Tambura

    b) Ektara

    c) Tar shehnai

    d) Gayathri Veena

    Answer: Option D

    10. Which country has won 'Most Popular Tourism Destination Award' at the Guangzhou International Travel Fair (GITF) in China?

    a) India

    b) Malaysia

    c) Hong Kong 

    d) Sri Lanka

    Answer: Option D

     For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

    DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    Newsletter Signup
    Follow us on
    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF