Multiple Choice Questions on GK

Jul 23, 2015 14:22 IST

    Mat Sep. Exam 2015

    1. Who was the winner of three Wimbledon titles in a day and died on 29 May 2015?
    (a) Doris Hart
    (b) David Ramotar
    (c) Moses Nagamootoo
    (d) Alexandra Ulmer

    2. Name the person was sworn-in as 19th Governor of Arunachal Pradesh on 1 June 2015.
    (a) P Rathinam
    (b) Pinki Virani
    (c) Gian Kaur
    (d) Jyoti Prasad Rajkhowa

    3. Which Company on 18 May 2015 announced to become carbon neutral by 2018?
    (a) Infosys
    (b) TCS
    (c) Google Inc
    (d) Vedanta

    4. Who has been inducted into the BCCI’s newly-constituted cricket advisory committee on 1 June 2015?
    a) Mahendra Singh Dhoni
    b) Virat Kohli
    c) Rahul Dravid
    d) Saurav Ganguly

    5. Which Football club won Copa del Rey on 30 May 2015?
    (a) Madrid United
    (b) Manchester United
    (c) Barcelona
    (d) None of these

    6. Who was appointed as the new chancellor of the Nalanda University, Bihar?
    a) Nikesh Arora
    b) Arun Pudur
    c) Satish Reddy
    d) George Yeo

    7. Who won the 2014 Encore award for the novel The Lives of Others?
    (a) Neel Mukherjee
    (b) Deborah Kay Davies
    (c) Evie Wyld
    (d) Amanda Coe

    8. Who was designated as the new president of the Indian Ocean island nation, Mauritius?
    (a) Ameenah Gurib-Fakim
    (b) S Doreswamy
    (c) Sheikh-il-Hijam
    (d) Romila Band

    9. Who is one of the founders of India’s IT industry and chairman of Hinditron Group?
    (a) Navin Chawla
    (b) Achal Kumar Jyoti
    (c) VS Sampath
    (d) Hemant Sonawala

    10. Who became the oldest woman to finish a marathon at San Diego’s Rock ‘n’ Roll Marathon?
    (a) Harriette Thomsan
    (b) Azer Thien
    (c) Scot Adams
    (d) Cristine Buffat

    11. Who is the President of Fifa who resigned on 2 June 2015?
    (a) Brad Cott
    (b) Tom Buffat
    (c) Sepp Blatter
    (d) John Ridlr

    12. Which is the sixth city in the country to have metro services?
    (a) Mumbai
    (b) Noida
    (c) Jaipur
    (d) Kolkata

    13. Who won gold medal in men’s shot put event in the 21st Asian Athletics Championships?
    (a) Inderjeet Singh
    (b) Daljeet Singh
    (c) Kulvinder Kaur
    (d) Jaspreet Kaur

    14. Name the cyclonic storm that was developed over the Arabian Sea on 8 June 2015?
    (a) Gunter
    (b) Ashobaa
    (c) Sushma
    (d) Khush

    15. Which city announced Use and GET PAID Scheme, under which people for using public toilets?
    (a) Ahmedabad
    (b) New Delhi
    (c) Mumbai
    (d) Kerala

    16. Who was conferred with the 14th Sant Namdev National Award 2015?
    (a) Parkash Singh Badal
    (b) Atal Bihari Vajpayee
    (c) Sonia Gandhi
    (d) Vasundhara Raje

    17. Who is the first Indian Footballer to score 50 international goals?
    (a) Baichung Bhutia
    (b) Vijay Dashrath
    (c) Sunil Chhetri
    (d) Guntur Susoru

    18. Which country announced a ban on wearing earphones while driving a vehicle and riding a cycle?
    (a) France
    (b) India
    (c) USA
    (d) China

    Answer:
    1. A, 2. D, 3. A, 4. D, 5. C, 6. D, 7. A, 8. A, 9. D, 10. A, 11. C, 12. C, 13. A, 14. B, 15. A, 16. A, 17. C, 18. A

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF