1. Home
  2.  |  
  3. Test & Quizzes |  

Current Affairs Quiz: 30 November 2015

Nov 30, 2015 19:00 IST

Jagranjosh.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Macau Open Grand Prix, Tri-Nation Under-19s Tournament in India and Delhi Half Marathon among others.

1. Who of the following on November 2015 won the Macau Open Grand Prix Gold women's singles title of Badminton?
a) Minatsu Mitani
b) PV Sindhu
c) Akane Yamaguchi
d) Saina Nehwal

2. Name the bowler who was suspended from bowling in international cricket with immediate effect by International Cricket Council (ICC) on 29 November 2015 for illegal bowling action.
a) Sunil Narine
b) Ahsan Malik
c) Kane Williamson
d) Marlon Samuels

3. Who of the following was declared as the Man-of-the-series of Tri-Nation Under-19s Tournament in India, 2015-16?
a) Sarfaraz Khan
b) Joyraz Sheikh
c) Nazmul Hossain Shanto
d) Rishabh Pant

4. Who of the following on 29 November 2015 won the Delhi Half Marathon in the men category?
a) Mosinet Geremew of Ethopia
b) Birhanu Legese of Ethopia
c) Zersenay Tadese of Eritrea
d) Jonathan Maiyo of Kenya

5. Who of the following on 29 November 2015 won the Delhi Half Marathon in the women category?
a) Helah Kiprop of Kenya
b) Gladys Chesir of Kenya
c) Cynthia Limo of Kenya
d) Edwin Kiptoo of Kenya

6. Who on 28 November 2015 became the WBA (Super), IBF, WBO, IBO and The Ring unified heavyweight champion?
a) Tyson Fury
b) Wladimir Klitschkoto
c) Kevin Johnson
d) Dereck Chisora

7. Identify the legendary Australian footballer who died on 29 November 2015 who was also the first Australian to appear in FA Cup Final.
a) Johnny Warren
b) Joe Marston
c) Jimmy Mackay
d) Reg Date

8. Identify the Congress MLA who on 29 November 2015 was administered oath as pro-tem speaker of the 16th Legislative Assembly of Bihar.
a) CP Joshi
b) Ashok Chaudhary
c) Sadanand Singh
d) Manicka Tagore

9. A three-day cultural extravaganza, Mayyazhi Mahotsavam, kicked off on 29 November 2015 in which town?
a) Karaikal
b) Yanam
c) Chandannagar
d) Mahe

10. In which state the coal miners started to switch to turmeric farming after the National Green Tribunal (NGT) in April 2014 banned coal mining and transportation in the region?
a) Nagaland
b) Manipur
c) Kerala
d) Meghalaya

11. Who among the following on 29 November 2015 won the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix?
a) Nico Rosberg
b) Lewis Hamilton
c) Kimi Raikkonen
d) Sergio Perez

12. Which of the following teams on 29 November 2015 won the 2015 Davis Cup tennis title?
a) Belgium
b) Great Britain
c) France
d) India

13. Which country on 29 November 2015 allowed women to vote and contest in municipal elections for the first time?
a) Kuwait
b) Qatar
c) Saudi Arabia
d) Oman

14. Who among the following was on 28 November 2015 was re-elected as the president of Asian Tennis Federation?
a) Sheikh Ahmad Al Sabah
b) Nasser Al Ghanim Al Khelaifi
c) Randy Villanueva
d) Anil Khanna

15. Russian President Vladimir Putin on 29 November 2015 announced economic sanctions against which country?
a) Syria
b) Saudi Arabia
c) Turkey
d) Egypt

Answers
1-(b)    6-(a)    11-(a)
2-(a)    7-(b)    12-(b)
3-(d)    8-(c)    13-(c)
4-(b)    9-(d)    14-(d)
5-(c)    10-(d)    15-(c)

Is this article important for exams ? Yes104 People Agreed
Read more Current Affairs on: Current Affairs Quiz , Current Affairs , Interactive Quiz ,

DISCLAIMER: JPL and its affiliates shall have no liability for any views, thoughts and comments expressed on this article.

Latest Videos

Register to get FREE updates

    All Fields Mandatory
  • (Ex:9123456789)
  • Please Select Your Interest
  • Please specify

  • ajax-loader
  • A verifcation code has been sent to
    your mobile number

    Please enter the verification code below

This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK