1. Home
  2. |  
  3. MBA |  

Business Quiz of the Week – August 06 to August 12

Aug 12, 2016 12:03 IST

    1. Who of the following assumed the charge as the Chairman of Central Silk Board, Union Ministry of Textiles?

    a) K M Hanumantharayappa

    b) KR Nekarara

    c) AK Mittal

    d) N S Bissegowda

    Answer: Option  A

    2. Who has been appointed as the Managing Director of Max Hypermarkets India?

    a) Bharti Grover

    b) Saiyam Chauhan

    c) Rajeev Krishnan

    d) Bharti Grover

    Answer: Option C

    3. Who is recently appointed as the Managing Director of the State Bank of India?

    a) Shri Rajnish Kumar

    b) Shri Sanjiv Malhotra

    c) Arundhati Bhattacharya

    d) Dinesh Kumar Khara

    Answer: Option D

    4. Who was appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of the CSS Corp in August 2016?

    a) Rajesh Krishnamurthy

    b) Vishal Sikka

    c) Manish Tandon

    d)  TG Ramesh

    Answer: Option C

    5. For how much amount Tata Chemicals has sold its urea business to Yara?  

    a) Rs 2670 Crore

    b) Rs 2680 Crore

    c) Rs 2650 Crore

    d) Rs 2690 Crore

    Answer: Option A

    6. Which American multinational technology company has acquired US based machine-learning startup Turi for $200m?

    (a)

    (b)

    (c)

    (d)

    Answer: Option C

    7. Which job portal has been acquired by Dutch based human resources services provider Randstad for $429 million in all cash deal?

    (a)

    (b)

    (c)

    (d)

    Answer: Option C

    8. Which bank has tie-up with Non-life insurer Reliance General Insurance Company Ltd. in bancassurance?

    (a)

    .

    (b)

    (c)

    (d)

    Answer: Option C

    9. Name the two cooperative bank on which RBI has imposed the penalty?

    i. Zila Sahakari Kendriya Bank Maryadit

    ii. Raipur Urban Mercantile Cooperative Bank Ltd

    iii. Mehsana Urban Co-Op Bank.

    iv. Rajdhani Nagar Sahkari Bank

    a) I and ii

    b) ii and iii

    c) iii and iv

    d) only i

    Answer: Option A

    10. In which university campus the first-ever 'Pizza ATM' has been installed in the USA?

    Source: www.newsreportcenter.com

    a) Stanford University in California

    b) Princeton University in New Jersey

    c) Xavier University (XU) in Ohio

    d) Brown University in Rhode Island

    Answer: Option C

    Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

    For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

    Latest Videos

    Register to get FREE updates

      All Fields Mandatory
    • (Ex:9123456789)
    • Please Select Your Interest
    • Please specify

    • ajax-loader
    • A verifcation code has been sent to
      your mobile number

      Please enter the verification code below

    This website uses cookie or similar technologies, to enhance your browsing experience and provide personalised recommendations. By continuing to use our website, you agree to our Privacy Policy and Cookie Policy. OK
    X

    Register to view Complete PDF