Business Quiz of the Week – June 11 to June 18

Jun 17, 2016, 15:32 IST

Practice the business quiz in order to crack the general awareness section of various MBA aptitude exams such as IIFT, SNAP, XAT, CMAT, MAT etc. This article presents the business quiz for the June 11 to June 18 week. Read the multiple choice questions below and test how well updated you are with the current happenings.

1. Which e-commerce company has appointed Michael Adnani (Vice-President of Flipkart) as their CEO?

a)  

b)

 
c)

 
d)  


Answer: Option A

2. In which country ‘Ajanta Pharma’ has launched anti-dementia medicine by the name of ‘Memantine Hydrochloride tablets’?

a) France

b) Canada

c) United States of America

d) Japan

Answer: Option C

3. What is the amount of the deal in which Microsoft has acquired Linkedin?

a) $26.2 billion

b) $25.2 billion

c) $29.2 billion

d) $27.2 billion

Answer: Option A

4. What is the name of the new channel launched by Sony Pictures Networks (SPN) targeted at the rural audeince?

a) Sony Movies

b) Sony Waah

c) Sony Sach

d) Sony Gram

Answer: Option B

5. Who has been elected as the Chairman of the International Chamber of Commerce (ICC)?

a) Mukesh Ambani

b) Azim Premji

c) Sunil Bharti Mittal

d) Terry McGraw

Answer: Option C

6.  Name the mobile application launched by Ministry of Power to enhance the consumer connect with the urban power distribution sector.

a) BIJLI

b) POWER SUPPLY

c) URJA

d) UJALA

Answer: Option C

 

7. Which Indian Actor has been appointed as the CEO of Ascendas-Singbridge (Asia's leading provider of sustainable urban and business space

solutions)?  

a)

 
b)

 
c)

 
d)


Answer: Option D

8. What is the new name of SKS Finance?

a) Indian Financial Inclusion

b) Bharat Financial Inclusion

c) Hindustan Financials

d) Bharat Financial Plc

Answer: Option B

9. Which FMCG major has launched India’s 1st ready to serve fruit milkshake?

a)


b)  


c)  


d)

 
Answer: Option A

10. In which country Tata Motors-owned ‘Jaguar Land Rover’ plant has begun its operations?

a) China

b) Brazil

c) Russia

d) Turkey

Answer: Option B

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Jagran Josh
Jagran Josh

Education Desk

    Your career begins here! At Jagranjosh.com, our vision is to enable the youth to make informed life decisions, and our mission is to create credible and actionable content that answers questions or solves problems for India’s share of Next Billion Users. As India’s leading education and career guidance platform, we connect the dots for students, guiding them through every step of their journey—from excelling in school exams, board exams, and entrance tests to securing competitive jobs and building essential skills for their profession. With our deep expertise in exams and education, along with accurate information, expert insights, and interactive tools, we bridge the gap between education and opportunity, empowering students to confidently achieve their goals.

    ... Read More

    Get here latest School, CBSE and Govt Jobs notification and articles in English and Hindi for Sarkari Naukari, Sarkari Result and Exam Preparation. Empower your learning journey with Jagran Josh App - Your trusted guide for exams, career, and knowledge! Download Now

    Trending

    Latest Education News